Ik ben Femke de Wit. Samen met mijn vriend Arjan en onze drie kinderen Nouk (5), Hugo (4) en Tuur (2) woon ik in Rotterdam West. Drie dagen in de week werk ik, als zelfstandig ondernemer, met veel plezier aan Shopinstijl.nl. Shopinstijl.nl is een online platform waar je, aan de hand van mooie beelden, inspiratie kan vinden voor je interieur. Inspiratie MET de informatie welke producten er op de foto staan en waar je deze (online) kunt kopen.

Gaaf! Lijkt me ook best druk. Hoe belangrijk is een goede balans voor jou en hoe zorg je voor balans?

Voor mij is dat het allerbelangrijkste! Drie jaar geleden was bijvoorbeeld de balans tussen werk en de zorg voor de kinderen erg wankel. Dat was misschien wel de belangrijkste reden om als zelfstandige aan de slag te gaan. Nu kan ik de zorg voor de kinderen en mijn werk veel makkelijker combineren. De jongste gaat 3 dagen in de week naar de crèche, dat zijn nu logischerwijs mijn werkdagen. De oudste 2 gaan naar school en worden die dagen opgehaald door mijn moeder of een oppas. Dat geeft ze de vrijheid om ook gezellig bij een vriendje of vriendinnetje te gaan spelen of juist even lekker helemaal niets te doen na schooltijd. Het voelt nu heel goed maar ik kijk ook wel uit naar het moment dat ze alle drie naar school gaan; dan wil ik graag alleen onder schooltijd werken zodat ik er na schooltijd altijd voor ze kan zijn.

De weekenden zijn voor leuke dingen samen, en we proberen ook de schoolvakantie zoveel mogelijk samen door te brengen en mooie herinneringen te maken. Verder proberen Arjan en ik regelmatig even met z’n tweeën een avondje weg te gaan, maar dat lukt helaas minder vaak dan dat we zouden willen. Als alternatief hebben we soms op vrijdag een ‘date-night’ thuis, dan bestellen we sushi en maken we een flesje lekkere wijn open. Ook heel fijn!

Wat doe je op een vrije dag?

Woensdag en vrijdag zijn mijn vrije dagen. In de zomer rommel ik dan graag in onze tuin. De jongens willen op een vrije dag het liefste met de metro naar de speelgoedwinkel De kleine kapitein, daar kunnen ze lekker spelen en ik kan even een kopje koffie drinken. Daarna eten we soep van Sajoer, dat is hun lievelings! En dan snel weer terug naar West zodat we op tijd op het schoolplein staan. Onlangs hebben we Belevenisboerderij Schieveen ontdekt en ik gok zo dat we daar de komende tijd ook veel vrije dagen door zullen gaan brengen. De kids vonden het geweldig!

Hoe vind je het om in Rotterdam te wonen?

Hiervoor woonde ik in Den Haag, Arjan woonde in Rotterdam. Ik ben bij hem ingetrokken met het idee dat we na een jaartje wel weer ergens anders zouden gaan wonen. Ik had niet zoveel met Rotterdam. Dat liep net even anders. Ondertussen voel ik me hier helemaal thuis en hebben we samen een ander huis gekocht. We hebben er bewust voor gekozen om met de kinderen ‘midden in de stad’ te blijven wonen, dit is de plek waar wij het gelukkigst zijn. En als wij dat zijn, zijn de kinderen dat ook.

Wat zijn je favoriete plekken in Rotterdam?

Een tijdje geleden hebben we een geweldige avond gehad bij Bistro du Bac op het Deliplein en de kinderen komen nu graag bij Juffrouw van Zanten in West. Verder zijn we vaste gasten bij het Westerpaviljoen geloof ik, dat is bij ons om de hoek. In de zomer ga ik ook graag naar Uit je Eigen Stad bij het Marconiplein, daar kunnen ze heerlijk even spelen in de zandbak of een mooie bos bloemen plukken.

Mis je iets in Rotterdam?

Ik kom zelf uit een klein dorp en ik mis soms het ‘dorpse’ voor de kinderen wel een beetje. Zelf een kleine boodschap kunnen doen, zelf op straat fietsen en alleen op straat spelen. Dat zijn dingen waar ik vroeger zelf enorm van kon genieten maar die mijn kinderen nu (nog) niet kunnen doen op de plek waar we wonen.

Waar shop je graag voor je kids?

Kinderkleding waar zowel mijn kinderen (de oudste twee weten al precies wat ze wel en niet aan willen trekken) als ik heel blij van worden vinden we meestal bij Sissy-Boy en bij Scotch ‘n Rebel. Verder shop ik uiteraard bij H&M, Zara en HEMA.

Wat wil jij je kinderen meegeven?

Ik zou onze kinderen graag willen meegeven dat niet alles vanzelfsprekend is, maar dat als je er je best voor doet je heel veel kunt bereiken. Dat ze hun passie ontdekken en hun dromen achterna mogen jagen. Ook als die dromen anders zijn als dat wij of hun omgeving verwachten dat ze zijn. En verder uiteraard vertrouwen en respect, beide zowel in/voor zichzelf als in/voor anderen.

Ben jij de volgende gerse mom? Stuur dan een mailtje naar lisette@kleinerotterdammer.nl.