Proud to present: de nieuwe rubriek ‘Gerse moms‘. Toffe Rotterdamse mama’s vertellen over hun leven met kids in de stad. Wat doen zij in het dagelijks leven, met en zonder kids? Ly en Lisanne van Stylemix trappen af en geven meteen een fijne kortingscode voor hun webshop weg.

Boys, boys, boys

Lisanne en Ly go long way back. Ze kennen elkaar van feestjes tijdens hun studietijd en hun mannen zijn beste maatjes. Hun vriendschap is sterk en de dames delen dezelfde interesses en passies. Anderhalf jaar geleden zijn ze Stylemix by Lily gestart, een fijne online boutique. Samen hebben ze drie jongens: Ly heeft er twee van 6 en 4 jaar en Lisanne heeft een zoontje van 2 jaar.

Ladies, hoe zijn jullie op het idee gekomen om Stylemix te starten?

We delen onze passie voor mode en doordat mensen in onze omgeving ons vaak om advies vroegen, ontstond het idee om hier iets mee te gaan doen. Na vele brainstormsessies zijn we op het idee gekomen om een online boutique te starten, met als concept gemixte setjes in een stijl die dicht bij ons ligt. De presentaties van gecombineerde setjes werden in zijn geheel verkocht en waren erg populair. Daarnaast weten we dat het leven als moeder van een jong gezin erg hectisch en gehaast kan zijn en daarom wilden we ook hier iets mee doen, want combineren hoeft niet moeilijk en tijdrovend te zijn.

Amen for that. Hoe is het om als vriendinnen samen een bedrijf te hebben?

Erg leuk! Maar andere kant is het ook een beetje spannend. Je moet altijd eerlijk tegen elkaar zijn en je moet op een bepaalde hoogte zakelijk van privé kunnen scheiden. Van het begin af aan hebben we afgesproken dat we altijd eerlijk en open moeten zijn omdat we onze goede vriendschap niet op het spel willen zetten. Tot nu toe werkt het erg goed en hebben we elkaar ook van een andere, maar vooral positieve, kant leren kennen.

Ly van Stylemix

Ly van Stylemix

Naast ondernemer zijn jullie ook nog moeder. Hoe combineren jullie het moederschap met jullie bedrijf?

We hebben vaste tijden dat we kunnen werken zonder onze kinderen. Ze gaan dan naar school of de opvang. Andere momenten dat we samen zijn met onze boys proberen we iets leuks te doen. Daarnaast hebben we geaccepteerd dat we niet fulltime met onze onderneming bezig kunnen zijn. We vinden het prima dat we op ons eigen tempo kunnen opstarten, maar alles wat we doen, pakken we goed aan. Als we in de toekomst meer tijd voor onszelf krijgen, weten we in ieder geval dat we een goede basis hebben om verder te groeien.

Wat doen jullie graag op vrije dagen?

We zouden eigenlijk willen zeggen ‘lekker lang slapen’ maar dat is natuurlijk niet realistisch, haha! Lekker tutten met de kinderen en niks hoeven te doen is wel een voorbeeld van een vrije dag. Hopelijk zijn de boys daar dan ook voor in de stemming.

Hoe vinden jullie het om in Rotterdam te wonen?

We vinden Rotterdam een levendige stad waar echt van alles te ondernemen is, met en zonder kinderen. Het is een inspiratiebron voor onze onderneming. We zijn dan ook trots dat we hier onze thuisbasis hebben en we voelen ons échte Rotterdammers.

Lisanne van Stylemix

Lisanne van Stylemix

Wat zijn jullie favoriete plekken in Rotterdam?

We houden ervan om koffie te drinken in de stad en gaan graag naar Keet Rottterdam, het Westerpaviljoen, Koekela, Juffrouw van Zanten en Ver van Hier. Daarnaast zijn Binnenste buiten, Diergaarde Blijdorp, Maritiem Museum, Villa Zebra en de Ontdekhoek ook favoriet. En niet te vergeten, we hebben pas Hopper ontdekt.

Waar shoppen jullie voor jullie kids?

We shoppen echt overal en nergens. We hebben niet een favoriete winkel, maar bij een aantal merken komen we regelmatig terug zoals Scotch Kids, Zara, H&M, Name it en Tumble ’n dry. We vinden het leuk om te shoppen in kleine boutiques maar voor kinderen van 4 jaar en ouder is het lastig om iets leuks te vinden.

Wat willen jullie jullie kids graag meegeven voor later?

We willen ze een stabiele basis meegeven waarin liefde niet mag ontbreken. Een ruimte waarin ze zich kunnen ontwikkelen en hun eigen dromen kunnen nastreven.

Benieuwd naar Stylemix? Bekijk hier de nieuwste collectie! En nog meer goed nieuws: met de kortingscode ‘kleinerotterdammer’ ontvang je tot 18 december 2017 15% korting op de gehele collectie, met uitzondering van de sale. Dat wordt shoppen! 

Foto’s: Prisca Visser

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren