Het Maritiem Museum viert feest in de herfstvakantie, de doe-expo van Professor Plons bestaat maar liefst 30 jaar!

‘Bootjesmuseum’

Wie Maritiem Museum zegt, zegt automatisch Professor Plons. Want wie kent deze toffe kids expo niet? Wij komen er regelmatig met de jongetjes als ze zin hebben om naar het ‘bootjesmuseum’ te gaan. Dat betekent steevast ontdekken en spelen bij de nu jarige professor en daarna nog even bootjes kijken in de Museumhaven. Het kost ons altijd moeite om de jongens weer mee naar huis te krijgen en dat snap ik maar al te goed. Er is namelijk volop ruimte voor beleving, fantasie, spel en interactie en dat kan ik als ouder alleen maar toejuichen.

Professor Plons viert feest in de herfstvakantie

De hele herfstvakantie staat in het teken van het 30 jarig bestaan van de doe-expo van Professor Plons en dat betekent dat er allemaal feestelijke activiteiten worden georganiseerd. We zetten ze graag even voor je op een rijtje.

Joris Lutz leest voor

Op zondag 17 oktober om 13.00 en 15.00 uur leest Joris Lutz het speciale verjaardagsverhaal voor over het leven van Professor Plons. Stilzitten is er niet bij, er wordt natuurlijk volop meegedaan door de kids!

Zang-en muziekworkshop: piraten en zeemeerminnen

Alle piraten en zeemeerminnen in spé opgelet: op vrijdag 22 oktober kun je om 13.00 of 14.30 uur meedoen aan een zang-en muziekworkshop van de SKVR die volledig in het teken staat van de liederen over piraten en zeemeerminnen die Professor Plons tijdens al zijn reizen heeft gehoord. De workshops worden uiteraard afgesloten met een prachtig concert. Meedoen? Meld je vooraf aan bij de kassabalie.

Dagelijks een workshop smeden

Schepen zijn van metaal gemaakt en daarom zijn smeden belangrijke metaalbewerkers. De smid van het museum weet precies hoe je het metaal buigt en elkaar maakt, en dat alles bij een temperatuur van maar liefst 1000 graden. De smid vertelt je er graag alles over tijdens de dagelijkse workshops en je kan het natuurlijk zelf ook proberen. Informeer bij de kassabalie naar de tijden.

Koop het Professor Plons verjaardagsmagazine

Speciaal voor zijn verjaardag heeft het museum een magazine voor kids uitgebracht met een verjaardagsverhaal over het leven van Professor Plons. Een leuk aandenken aan je bezoek aan het museum én leuk leesmateriaal voor de herfstvakantie! Je koopt het magazine voor slechts €2,50.

Wil je meer weten over de verjaardag van Professor Plons? Bekijk dan hier de website van het Maritiem Museum. Hier vind je ook de openingstijden terug, informatie over de Spetterclub en kun je je toegangskaarten reserveren. Veel plezier!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met het Maritiem Museum. Foto: Mike Bink.