Houden jouw kleintjes van toneel spelen en theater? Ga dan zeker eens naar Theater Rotterdam! Ik ging er met Ruben naartoe, hij vond het fantastisch. En ik ook.

Theater is leuk

Mijn kleine vriend houdt van toneelspelen en theater. Waar hij met zijn motoriek wat achterligt op zijn klasgenootjes, lijkt hij dit volledig te compenseren met toneel. Elke vrijdag krijgt hij op school theater-en zangles en dat is zijn favoriete schoolmoment van de week. Ook thuis steelt hij steeds meer de show en geeft hij voorstellingen die hij op school heeft geleerd of zelf bedenkt. Ik vind het maar wat leuk om dit bij hem te zien en te stimuleren, hij heeft er immers de grootste lol in. En dus was de kerstvakantie een uitgelezen moment om met hem naar Theater Rotterdam te gaan.

Theater Rotterdam is vernieuwd!

Ken jij Theater Rotterdam al? Dit theater is ontstaan door een fusie van de Rotterdamse Schouwburg, het Ro Theater (bekend van de succesvolle familievoorstellingen) en het Productiehuis. De voorstellingen kun je zien in de voormalige Rotterdamse Schouwburg of in het oude Ro Theater, maar soms duiken de voorstellingen ook op andere plekken in de stad op. Wij bezochten in de kerstvakantie de voorstelling Lejo, het beroemde vingerpoppetje uit Sesamstraat. Voor het eerst samen in Theater Rotterdam Schouwburg, het was een ware beleving! Niet alleen de voorstelling viel goed in de smaak bij Ruben, ook mocht hij vooraf kleuren en na de voorstelling zelf een Lejo-poppetje knutselen. Extra leuk dus dat ons uitje meer was dan alleen de voorstelling bekijken!

Dit zijn de voorstellingen die je dit voorjaar kunt zien bij Theater Rotterdam

Wil je ook met kids naar Theater Rotterdam? Deze voorstellingen zijn er tot en met de voorjaarsvakantie te zien:

Hamlet de familievøørstelling (8+) | doorlopend tot en met 14 april

Het zit de Deense puberprins Hamlet niet echt mee. Hij raakt zijn pa kwijt, zijn oom trouwt met zijn moeder, zijn vriendinnetje Ophelia begrijpt hem niet meer en een aantal van z’n vrienden is echt niet meer te vertrouwen. Voeg daar een nachtelijk bezoek van een geestverschijning aan toe en je hebt een jonge prins die voor een flinke uitdaging staat.

Op zoek naar het Huilmeisje (2+) | zondag 13 januari

Op zoek naar het Huilmeisje gaat over Pars. Pars is stoer en huilt nooit, nergens om. Want echte meisjes huilen niet en bovendien; als je veel huilt wordt je huis opgeslokt door de tranenzee. Op zoek naar het Huilmeisje is een vrolijke, beeldende voorstelling op rijm, met herkenbare thema’s voor de kleinsten. Over troosten en dat tranen er zijn om te mogen rollen.

Noumi, zusje zeven (5+) | zondag 13 januari

Deze vrolijke en muzikale familievoorstelling gaat over het buitenbeentje van de familie, de zoektocht naar je eigen plek en een bijzondere vriendschap tussen mens en dier. Noumi, zusje zeven wordt gespeeld voor kinderen van 5 jaar en ouder, maar is met haar humor en muziek waar je onmogelijk bij op je theaterstoel kunt blijven zitten ook heel leuk voor kinderen van 8, 9 of 89 jaar oud!

De vriendelijke draak - Theater Rotterdam

De vriendelijke draak (4+) | zondag 20 januari

Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Dan wordt het dorp Zozaai opgeschrikt door zo’n monster. Tenminste … Hoorde Teun het nou goed? Was de draak aan het rijmen? Ook de draak is van slag. Iedereen is bang of wil bang zijn, omdat alle draken gemeen horen te zijn. Maar hij is toch niet gemeen? En juist een vriendelijke draak? Als Trees zich ermee bemoeit is het hek van de dam. Meer informatie over deze voorstelling lees je hier.

Gewoon held (8+) | zondag 20 januari

Vier superhelden zijn er helemaal klaar mee. Voorgoed. Voortaan moet iedereen zelf de wereld maar verbeteren. In Gewoon held gaan de superhelden het nieuwe avontuur aan, openhartig vertellend en ontdekkend. Ook voor normale mensen zijn de gedachten van deze fantastische vier opvallend herkenbaar.

Stoere Broer (2+) | zondag 17 februari

Tess is niet bang. Als je haar laat schrikken, als je jouw tong uitsteekt of aan haar staart trekt, dan doet ze dat gewoon terug. Tess is ontzettend stoer, ontzettend sterk en durft alles! Stoere broer is een grappige mimevoorstelling over de stoerste broer en zus voor kinderen vanaf 2 jaar. Een voorstelling over samen willen spelen, over sterk zijn, over broers en zussen, over dingen durven en bang zijn. Want we kunnen allemaal wel eens ergens bang voor zijn, toch?

Chitchat (4+) | zondag 17 februari

In het virtuoze dansduet Chitchat botsen twee meisjes er grappig op los. Ze giebelen, schaterlachen, proesten, spelen, kletsen, dansen, stoeien. De vriendinnen bewegen als een twee-eenheid, elkaar voortdurend imiterend. Alles samen en dan weer uit elkaar. Onafscheidelijk en dan weer los. Ze zijn roekeloos tegen elkaar en de wereld.

De Familie van Nielie breekt de tent af (6+) | vrijdag 22 februari

De Familie van Nielie, een splinternieuw gezin, woont sinds kort met elkaar onder een dak. Samen met een hond, een varkentje, oma en een filosoof in de kast. Het is winter, iedereen heeft het koud, Jonathan is jarig en dan gebeurt er iets waardoor de zon gaat schijnen. Maar de Familie van Nielie is niet alleen. Ziet Jonathan dubbel, of zijn dat echt twee meisjes die sprekend op elkaar lijken? En wat komt daar met stramme passen aangebliepbliept? Waarom krijgt oma Wil steeds geheimzinnige telefoontjes? Als er gevaar dreigt, lijkt Jonathan de enige die de familie kan redden. Maar waar is hij gebleven? De Familie van Nielie is een van de genomineerde voor de Zapp Theaterprijs, reden genoeg om deze voorstelling te bezoeken!

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (2+) | zondag 24 februari

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren… Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen. Over een kleine mol… is een fysieke bijna woordloze Meneer Monster productie. Een hilarische slapstickvoorstelling voor 2 jaar en ouder naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Elbruch.

Hallo familie (8+) | zondag 24 februari

Hallo familie is een wonderlijk warme voorstelling, een carnavaleske optocht met veel grappige en onverwachte gasten. Over de mensen die we niet gekozen hebben, maar die er gewoon zijn. Altijd. Een cartooneske dans- en theatermix van de makers van Liefde.

De Sprookjeskoningin (6+) | vrijdag 1 maart

“Voor een zingende ezel en een buitenbaarmoederlijke baring moet je bij het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) zijn”, schreef De Volkskrant. De blazers (uitgebreid met andere instrumenten) werken samen met de poppenspelers van de Duda Paiva Company om de muziek van Henry Purcell en hun versie van De Sprookjeskoningin (naar Shakespeares Midzomernachtsdroom) te brengen. In het seizoen 2017- 2018 werd de voorstelling lovend ontvangen.

Vlieg op, dikke bromvlieg (4+) | zondag 3 maart

Maak kennis met een uiterst vervelende bromvlieg die voor veel paniek en onrust zorgt. Een aanstekelijke, muzikale en humoristische vertel- en meedoevoorstelling met een levensgroot boek als decor. Zing mee met bekende liedjes en luister naar nieuwe versjes en liedjes door personages uit het prentenboek van Loes Riphagen die tot leven komen.

En braaf zijn! (5+) | zondag 3 maart

Een middag zonder toezicht, zonder geboden en verboden. Een middag om te spelen zoals je wilt, waarop je gek kunt doen, je vuil maken, risico’s nemen. Imiteren wordt fantaseren, transformeren en experimenteren. “Ssst!” wordt muziek en zo hard praten als je wilt, al dan niet in je eigen geheime taal. “Pas op!” en “Voorzichtig zijn!” wordt het gevaar opzoeken en lekker griezelen. Weg met de betutteling. Weg met de overbescherming. Lang leve het wilde kind in En braaf zijn!.

Welke voorstelling gaan jullie bezoeken? Ik denk dat wij sowieso naar ‘Stoere broer’, ‘Over een kleine mol’ en ‘Vlieg op, dikke bromvlieg’ gaan. Zie je daar? Veel plezier!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Theater Rotterdam. Wil je meer weten over de programmering? Bezoek dan de website van Theater Rotterdam