Het is bijna Valentijnsdag! En wat mij betreft kan dat maar op één manier gevierd worden: met mijn lief uiteten in een fijn Rotterdams restaurant. Lekker eten, goede wijn en een prima sfeer zonder teveel opsmuk. Mijn top 5 restaurantjes om Valentijnsdag te vieren? Dit zijn ze!

Uiteten tijdens Valentijnsdag in Rotterdam: hier moet je zijn!

Oliva

Oliva mag niet ontbreken in dit lijstje, dit is de plek waar onze ‘verkering’ ooit begon. In deze hotspot in de Witte de Withstraat is het Italiaans smullen alom. Laat je verrassen door de chef of kies een lekker menu uit van de wisselende kaart. Er wordt met biologische- en seizoensproducten gewerkt en met de prima wijnen en desserts kan mijn avond niet meer stuk. Oh ja, vooraf reserveren is aan te raden.
Oliva, Witte de Withstraat 15a, Rotterdam

Destino

Destino was tot vorig jaar de oudere broer van hotspot Bertmans. Je eet er de lekkerste Spaanse tapas, maar dan niet de alledaagse gerechten die je bij een standaard Nederlandse tapasbar tegenkomt. Wat dacht je bijvoorbeeld van gekonfijte bacalao met venkel, sinaasappel, beluga linzen en vinaigrette? Of van een croqueta (klein kroketje) met kip, Ibericoham, peterselie en ui? En als je er dan toch bent, dan pik je meteen de gezellige Zwaanshals mee.
Destino, Zaagmolenkade 37/38, Rotterdam

Lux

En dan het volgende fijne restaurant van de ’s Gravendijkwal: Lux! Bij dit Italiaanse restaurant is de kaart niet heel uitgebreid maar man o man, wat is het eten er lekker! En wil je echt uitpakken? Ga dan voor een 7-gangen diner mét wijnarrangement. Het is tenslotte maar één keer per jaar Valentijnsdag, toch?
Lux, ’s Gravendijkwal 133, Rotterdam

Zinc

Een restaurant zonder menukaart, dat zie je maar zelden, maar bij Zinc ontbreekt deze kaart dus. Het restaurant heeft een Franse inslag en het menu wisselt iedere twee weken. Aan tafel vertelt de bediening wat je die dag kunt eten en je kunt altijd kiezen uit drie voorgerechten, vier hoofdgerechten en diverse desserts. Wil je de avond echt romantisch afsluiten? Loop dan samen nog een stukje langs de Maas, want die is vlakbij.
Zinc, Calandstraat 12a, Rotterdam

Rijntje

Last but not least: restaurant Rijntje! De kaart van dit ‘kleine’ restaurant wisselt elke maand en daarom tref je er de gerechten van het seizoen op aan. Neem maar eens een kijkje op hun Instagram account, dan snap je wat ik bedoel…
Rijntje, Prinses Margrietlaan 93a, Rotterdam

BewarenBewaren

BewarenBewaren