Met jonge kindjes weet je een ding zeker: een ongeluk zit in een klein hoekje. Weet jij wat je moet doen bij verstikking, verslikken, brandwonden of een koortsstuip?

Een cursus EHBO voor baby’s en kinderen

Af en toe zit bij mij de schrik er flink in. Er valt een jongetje van het bed met zijn hoofdje op de grond, tijdens het steppen valt Ruben heel hard op zijn gezicht of dat ene stukje appel lijkt in het keeltje van Boris te blijven hangen. Allemaal situaties die dagelijks bij zoveel gezinnen voorkomen, maar die soms ook heel vervelend kunnen aflopen. En stel dat het echt misgaat, weet jij dan wat je moet doen?

Ik had geen idee

Ik moet je dus eerlijk bekennen dat ik geen idee had wat ik moest doen bij verslikken bijvoorbeeld. En pas toen een andere ouder mij vertelde dat iemand met een EHBO-diploma op zak haar dochter van toen twee jaar oud had weten te redden na het verslikken in een stukje fruit, werd mij de ernst ineens heel erg duidelijk. Hier moest ik iets mee! Want het kan toch niet zo zijn dat ik als ouder niet weet hoe ik moet handelen als er echt iets met een van mijn kinderen is?

Volg een cursus EHBO!

En dus schreef ik mijzelf en de man in voor een cursus EHBO bij baby’s en kinderen bij het Rotterdamse Livis. We gaan eerst aan de slag met de online theorie en als we dit onder de knie hebben, mogen we meedoen aan de praktijksessie waar we alles kunnen oefenen: van verbandje aanleggen tot reanimatie en het gebruik van een AED. Het idee alleen al dat ik straks weet wat ik moet doen in een noodsituatie, geeft me nu al een heel fijn en veilig gevoel!

Wil jij ook een cursus EHBO voor baby’s en kinderen volgen? Bekijk hier de cursus van Livis en misschien kom ik je wel tegen in de les!