Als ik aan de winter denk, dan denk ik aan schaatsen. Man o man, wat vond ik dat leuk vroeger! Helaas gebeurt het niet meer zo vaak dat de sloten vol liggen met ijs, maar gelukkig is daar het fenomeen schaatsbaan. En ja lieve mensen, ook in 010 zijn er schaatsbanen! Dus, voor iedereen die wil schaatsen in Rotterdam: hier moet je zijn.

De leukste schaatsbanen van Rotterdam

Schaatsbaan Rotterdam

De naam kan niet toepasselijker, toch? En haal je ijzers maar vast uit het vet, want het lekkerste ijs van Rotterdam is terug. Denk aan een funbaan voor kids, een 400-meter baan waar je rondjes kunt rijden en een heuse curlingbaan. Oh ja, op het Koek & Zopieplein kun je even uitrusten met een kop snert, warme chocolademelk of een broodje rookworst. Bekijk voor meer informatie, openingstijden en tarieven de website van Schaatsbaan Rotterdam.
Schaatsbaan Rotterdam, Toepad 95, Rotterdam

Schaatsen in Plaswijckpark

De schaatsbaan van maar liefst 500m2 is terug! Dat wordt op echt ijs ontdekken wat schaatsplezier is. Geen schaatsen? Geen probleem, want Plaswijckpark zorgt gratis voor schaatsen. Zelf schaatsen meenemen mag uiteraard ook. Op de schaatsbaan zijn alleen kunst- en ijshockeyschaatsen toegestaan en handschoenen zijn verplicht. Ben je je handschoenen vergeten, dan kun je ze ook kopen in de poffertjestent. Voor de kleintjes zijn er schaatshulpjes aanwezig. Wil je meer weten? Bekijk dan de website van Plaswijckpark.
Plaswijckpark, Ringdijk 20, Rotterdam 

Schaatsen bij het IJsvrij Park Festival

Last but not least: wat dacht je van het IJsvrij Park Festival, dit jaar op Plein 1940, midden in het centrum van Rotterdam ? Tot en met 12 januari 2020 is dit schaatsfestival een feit! De Lonely Planet merkte deze ijsbaan aan als een van de drie mooiste van Europa en menig bezoeker vergelijkt hem met die in Central Park, New York. Meer weten? Ga dan naar de website van IJsvrij Park Festival.

Foto credits: Micaele Parente