Als ik aan de winter denk, dan denk ik aan schaatsen. Man o man, wat vond ik dat leuk vroeger! Helaas gebeurt het niet meer zo vaak dat de sloten vol liggen met ijs, maar gelukkig is daar het fenomeen schaatsbaan. En ja lieve mensen, ook in 010 zijn er schaatsbanen! Dus, voor iedereen die wil schaatsen in Rotterdam: hier moet je zijn.

De leukste schaatsbanen van Rotterdam

Schaatsbaan Rotterdam

De naam kan niet toepasselijker, toch? En haal je ijzers maar vast uit het vet, want vanaf zaterdag 1 december is het lekkerste ijs van Rotterdam terug. Denk aan een funbaan voor kids, een 400-meter baan waar je rondjes kunt rijden en een heuse curlingbaan. Oh ja, op het Koek & Zopieplein kun je even uitrusten met een kop snert, warme chocolademelk of een broodje rookworst. Bekijk voor meer informatie, openingstijden en tarieven de website van Schaatsbaan Rotterdam.
Schaatsbaan Rotterdam, Toepad 95, Rotterdam

Schaatsen in Plaswijckpark

Dit jaar viert Plaswijckpark haar 95-jarig bestaan. Speciaal voor deze verjaardag staat er de komende maanden een overdekte schaatsbaan in het park. In het verleden heeft het Rotterdamse familiepark vaker een kleine schaatsbaan gehad voor kinderen. Dit jaar kunnen alle kinderen samen met hun ouders en grootouders op 500m2 echt ijs ontdekken wat schaatsplezier is! Geen schaatsen? Geen probleem, want Plaswijckpark zorgt gratis voor schaatsen. Zelf schaatsen meenemen mag uiteraard ook. Op de schaatsbaan zijn alleen kunst- en ijshockeyschaatsen toegestaan en handschoenen zijn verplicht. Ben je je handschoenen vergeten dan kun je zo ook kopen in de schaatstent. Wil je meer weten? Bekijk dan de website van Plaswijckpark.
Plaswijckpark, Ringdijk 20, Rotterdam 

Schaatsen bij het IJsvrij Park Festival

Last but not least: wat dacht je van het IJsvrij Park Festival in Het Park bij de Euromast? Van 30 november tot en met 6 januari 2019 is dit schaatsfestival een feit! De Lonely Planet merkte deze ijsbaan aan als een van de drie mooiste van Europa en menig bezoeker vergelijkt hem met die in Central Park, New York. Dit jaar is IJsvrij groter dan je gewend bent van afgelopen jaar. De ijsbaan is in maat toegenomen en op het ijs vind je de nieuwe ‘IJsvrij-Kantine’ waar je met de schaatsen nog onder gebonden, een glühwein of chocomel kunt drinken. Meer weten? Ga dan naar de website van IJsvrij Park Festival.

Foto credits: Micaele Parente