Als moeder van een zesjarige op de basisschool ontkom ook ik er niet aan: de scholen staken. Soms best onhandig, maar ik begrijp de leerkrachten maar al te goed. We kunnen er dus maar beter het beste van maken en gelukkig zijn er tal van mogelijkheden in het Rotterdamse die een ‘verplichte’ vrije dag nèt iets aangenamer maken. Lees snel verder!

Dit kun je doen in Rotterdam als de scholen staken

Bezoek Superstraat in het Wereldmuseum

Ben je nog niet bij de interactieve doe-expo Superstraat in het Wereldmuseum geweest? Dit is je kans om Superstraat gratis te bezoeken! Want op 30 en 31 januari 2020 is het Wereldmuseum in verband met de onderwijsstaking gratis toegankelijk voor iedereen tot en met 18 jaar. Meer weten? Bekijk hier de website van het Wereldmuseum.

Ga spelen in Plaswijckpark

Tijdens de staking is Plaswijckpark geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Ga schaatsen in Winterwijck of speel in de binnenspeeltuin van opa en oma: er is genoeg te doen!

Ontdek de stad in Museum Rotterdam

Ook bij Museum Rotterdam hebben kinderen tijdens de stakingsdagen gratis toegang tot het museum. Volwassenen kopen een kaartje met 50% korting.

Treintjes kijken in Miniworld

Samen treintjes spotten en een speurtocht maken door Nederland-in-het-klein? Het kan op 30 en 31 januari in Miniworld! Kinderen tot en met 12 jaar mogen deze dagen gratis naar binnen. Bekijk de website van Miniworld voor de openingstijden en voorwaarden.

Brunchen in Rotterdam

En als je jezelf dan toch hebt voorgenomen om rustig aan te doen, dan ga je lekker uitgebreid brunchen! Benieuwd waar je goed terecht kunt met kids? Bekijk dan hier de leukste adresjes om te brunchen in Rotterdam.

Je ziet het: er is genoeg te doen in Rotterdam als de scholen staken. Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan hier de leukste speeltuinen van Rotterdam en de leukste uitjes net buiten de stad.

Wat zijn jullie plannen? Deel je tip in een reactie onder dit bericht!