Je ziet het steeds vaker: een trampoline in de tuin. Mijn jongens lijkt het ook fantastisch om er zelf eentje te hebben en ook ik zie het stiekem wel zitten. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder!

5 redenen voor een trampoline in de tuin

Reden 1: buitenspelen is goed voor kinderen

Vroeger was het heel normaal om buiten te spelen. Weer of geen weer, we gingen naar buiten toe. Ook mijn jongens wil ik meegeven dat naar buiten gaan belangrijk is. Boris is echter nog klein, hij kan niet alleen de straat op, maar ik kan hem wel lekker spelen op een trampoline in de tuin. Hij blij, ik blij!

Reden 2: een trampoline gaat lang mee

Mijn jongens houden nu van springen, maar ik kan me voorstellen dat ze er over vijf jaar ook nog veel plezier aan beleven. Een goede investering dus! Daarnaast kun je er bijna dagelijks gebruik van maken, ook heel fijn.

Reden 3: het is goed voor de motoriek

Ruben heeft motorische achterstand en vindt sommige dingen snel spannend. Ik kan me voorstellen dat lekker springen zijn motoriek en zelfvertrouwen enorm vergroot.

Reden 4: jezelf steeds weer overtreffen

En als je eenmaal aan het springen bent, wil je natuurlijk ook steeds hoger en meer kunstjes doen. Dat betekent dat je steeds meer wordt uitgedaagd en ook daar leren kids weer van.

Reden 5: ook leuk voor volwassenen

Ook voor volwassenen is het leuk om op een trampoline te springen, toch? Je verbrandt er niet alleen calorieën mee, ook verbeter je je conditie.

Je ziet het, er zit maar een ding op: een Salta trampoline kopen! Ik ga manlief maar eens overhalen om de tuin een kleine metamorfose te geven en om ruimte te maken voor een trampoline. Ik verwacht dat de buurtkindjes onze tuin dan heel snel weten te vinden…

Fotocredits: Prisca Visser