Op het moment dat ik dit schrijf, ben ik ruim 16 weken zwanger van ons tweede kindje. En hoewel het nog erg vroeg is, weten we als zo’n twee weken of er een broertje of zusje aankomt. 

Het is woensdag 24 augustus als ik een controle-afspraak heb bij de verloskundigenpraktijk op de Bergweg (beste praktijk ever, maar dat terzijde). Het is nog vroeg, ik mag meteen doorlopen en omdat het een gewone controle is, heb ik grote liefde S. niet meegenomen.

Verrassing: een echo!

De verloskundige vraagt me te gaan liggen. Omdat de echo-apparatuur toch nog aanstaat, kan ze net zo goed een echo maken, vindt ze. En ik ben het daar volkomen mee eens. Want ook al is ons kindje nog heel klein, ik vind het telkens weer een feest om even een blik in mijn buik te werpen.

Daar lig ik dan…

We hebben het over de vorige zwangerschap. De verloskundige en ik waren destijds tegelijk zwanger. Ik vertel haar over Ruben en dat hij er van overtuigd is dat hij een zusje krijgt. Ik heb echter het sterke gevoel dat we een mannen-gezin gaan krijgen. De verloskundige vraagt of ik het geslacht wil weten en ik knik bevestigend ‘ja’. Op hetzelfde moment dringt het tot me door dat zij het op dat moment dus gewoon ziet en dat het een kwestie van seconden is voordat ik het weet.

Boy or girl?

Maar ja, ik ben op dat moment wel zonder S. en we hadden dit moment graag samen willen beleven. Ik bel hem op en vertel wat er gaande is. We besluiten om de telefoon op de speaker te zetten en de verloskundige steekt van wal. Mijn gevoel wordt bevestigd: we krijgen er een jongen bij. Een week later doen we de echo over en er is geen twijfel mogelijk: tussen de kleine beentjes is wel degelijk een piemel te zien.

En Ruben?

Ruben hebben we snel uit zijn droom geholpen en hem verteld dat hij broertje krijgt. We noemen het kindje ook ‘broertje’, zodat er voor hem geen verwarring meer kan ontstaan. Inmiddels is hij met zijn papa naar de stad geweest en hebben ze samen de felbegeerde kroel voor de baby gekocht. En ik? Ik kan er alleen maar van genieten…

Foto credits: Sprinkles for Breakfast via Pinterest