Nog geen plannen voor de herfstvakantie? Ga dan naar Remastered voor een overweldigende experience!

Remastered in Rotterdam

Afgelopen weekend was het zover: ik mocht samen met Ruben (7) een bezoekje brengen aan de nieuwste aanwinst van Rotterdam: Remastered. Ik had er al zoveel over gehoord, gelezen en gezien dat ik het heel graag eens met eigen ogen en oren wilde beleven. Ik vond het in het echt nog leuker en indrukwekkender en kan dit uitje zeker aanraden, vooral aan ouders met kinderen. Idee voor de herfstvakantie?

Wat kun je verwachten bij Remastered?

Voor wie Remastered nog niet kent: het is een 60 minuten durende experience die je nog niet eerder hebt meegemaakt. De oude Hollandse Meesters (Jeroen Bosch, Mondriaan en Van Gogh) zijn bewerkt door de nieuwe Hollandse Meesters in een compleet nieuwe wereld die is gecreëerd door de beste Nederlandse digitale studio’s. In zes verschillende ruimtes ervaar je de complete beleving.

De experience

Je start de experience in de Playground, dit is de wachtruimte. Verveling is niet nodig, want hier hangt het grootste indoor LED-scherm van Europa en op dit scherm kun je je eigen tekening omtoveren tot een 3D kunstwerk. En dan is het tijd om de digitale wereld binnen te stappen. Via een gang loop je door een waterval de Underworld in: hier sta je oog in oog met duizenden vissen die om je heen zwemmen. Met een lift wordt je vervolgens naar Overworld gebracht, een vredig plekje boven de wolken. Stap hier in het bootje en laat je meenemen door de vogels. Klaar voor de volgende wereld? Eden, Paradise and Hell wachten op je in de Tuin der Lusten. Hierna kom je uit bij het echte hoogtepunt wat ons betreft: de 360 graden voorstelling van Remastered. Het is bizar wat je hier allemaal voorbij ziet komen en hoe mooi alles is gemaakt. Het beeld, de muziek… alles! Je komt ogen te kort om alles te zien en krijgt zin om te dansen. Met een big bang eindigt de voorstelling, het nagenieten kan beginnen.

Remastered met kids

Ik vond het echt een feestje om de hele experience met Ruben samen te doen. Voor hem was het nog indrukwekkender en hij heeft echt zijn ogen uitgekeken. De minimale leeftijd is 6 jaar, ik denk ook dat het voor Boris (4) nog iets te spannend zou zijn. Ook leuk om te doen: combineer Remastered met een bezoekje aan Bakkerswinkel, Hopper of een van de andere leuke tentjes bij de Witte de Withstraat.

Wil je meer weten over Remastered? Bekijk hier de website voor meer informatie en actuele openingstijden. Van 16 tot en met 30 oktober 2021 is Remastered dagelijks geopend!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Remastered.