Misschien herkennen jullie het wel: je hebt thuis een goede camera liggen waarmee je eigenlijk mooie foto’s van je kids zou willen maken. Toch doe je dit niet, omdat je je smartphone net iets vaker binnen handbereik hebt. Of omdat je eigenlijk niet zo goed weet hoe je camera precies werkt. Bij mij was het laatste het geval. Was, inderdaad. Want sinds ik dankzij een cursus fotografie weet hoe ik mijn camera ook kan gebruiken buiten de ‘automatische stand’, schiet ik met plezier de mooiste foto’s van mijn twee boys. 

Dankjewel, fotoworkshop!

Toen ik net een jaartje bezig was met mijn blog, bedacht ik me dat een spiegelreflexcamera wel een goede investering zou zijn. De camera was zo gekocht, maar toen kwam het. Ik had namelijk geen idee hoe ik mijn camera moest gebruiken. Gevolg: ik maakte foto’s op de automatische stand en eigenlijk was ik helemaal niet blij met het resultaat. Vaak waren de foto’s te donker of net ergens anders op ingezoomd. Ik ging mijn camera steeds minder gebruiken en greep voor het gemak naar mijn smartphone. Zo zonde! Want toen ik twee jaar geleden een cursus fotografie deed, werd me ineens duidelijk hoe ik wél mooie foto’s kon maken met mijn spiegelreflexcamera. Zo fijn dat ik nu dus wel van Boris de foto’s kan schieten die ik bij Ruben gemist heb. Voor Ruben maak ik het nu overigens ruimschoots goed, want ik vind het zo belangrijk dat de jongens later een mooi fotoboek hebben waarmee ze kunnen terugkijken op vroeger.

Foto workshop Studio Wanderlove

Studio Wanderlove heeft de oplossing: een cursus kinderfotografie voor jonge ouders

Sandra en Bas van Studio Wanderlove begrijpen mijn frustratie maar al te goed. Als ouders van twee jonge kinderen zagen zij dat veel mensen om hen heen een goede camera hadden, maar deze eigenlijk niet gebruikten. De camera’s waren gekocht om de kindjes mee vast te leggen, maar belandden al snel in een kast. Niet uit onwil, maar gewoon omdat de kennis ontbrak over het goed gebruiken van de camera. Daar moesten Sandra en Bas iets mee, en dus besloten ze om een cursus kinderfotografie te ontwikkelen. In deze cursus gaan zij in op de technische werking van de camera, mooie composities en het gebruik van licht. En natuurlijk wordt dit meteen toegepast op de beweeglijkheid van kinderen. Echt, ik zou willen dat ik deze cursus vijf jaar geleden had gevolgd.

Volg een workshop kinderfotografie in Rotterdam!

Inmiddels heeft Studio Wanderlove al meerdere cursussen met succes gegeven. De cursus bestaat uit drie avonden en een oefenmiddag in het weekend. Tijdens de oefenmiddag in het weekend breng je je eigen kinderen mee, zodat je het geleerde meteen in de praktijk kunt brengen. Omdat het programma in de avonden pas om 19.45 uur start, kun je het goed combineren met thuis. De workshops worden in huiselijke setting gegeven en zo kun je meteen goed oefenen: je kinderen fotografeer je immers ook voor het grootste gedeelte thuis, toch? Je volgt de fotocursus al voor €175,- inclusief BTW. De cursussen van 2019 starten op 13 maart, 9 mei, 11 juni, 3 juli en 9 september. Mocht je een cursus willen volgen, meld je dan snel aan via de website van Studio Wanderlove. Sandra en Bas hebben persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan en daarom is er per cursus slechts plek voor 6 deelnemers.

Cursus kinderfotografie Studio Wanderlove

Over Studio Wanderlove

Het fotograferen is voor Sandra en Bas een uit de hand gelopen hobby. Een hobby die echter ook heel goed heeft uitgepakt. Want buiten het feit dat Studio Wanderlove cursussen aanbiedt, kun je bij hen ook terecht voor zwangerschapsshoots, kinderfotografie, bruidsfotografie en familiefoto’s. Wil je meer weten? Bekijk dan hier de website van Studio Wanderlove. Je kunt Studio Wanderlove ook volgen op Facebook en Instagram en op het blog vind je dagelijks een ‘foto van de dag’ waar je inspiratie voor leuke kinderfoto’s op kunt doen.

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Studio Wanderlove.  

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren