Jaaaa! Het is kerstvakantie! Ik vind het altijd een van de fijnste periodes van het jaar, want ik ben dol op kerst. Maar tussen de feestdagen door kan het soms wel een uitdaging zijn om te bedenken wat je gaat doen op die koude en donkere dagen. Wij zetten de leukste activiteiten in Rotterdam op een rijtje.

Vorig jaar schreef Kleine Rotterdammer al een hele leuke post over niet te missen activiteiten tijdens de kerstvakantie. Veel van deze activiteiten zijn ook dit jaar weer te bezoeken, zoals Winterwijck in Plaswijckpark en een winterse programmering van het Maaspodium. Maar er is meer, dus dit jaar een aanvulling op die lijst!

Wat gaan we doen tijdens de kerstvakantie?

Schaatsbaan Rotterdam

Net als de afgelopen jaren, is Schaatsbaan Rotterdam ook dit jaar weer verrezen op de velden van Leonidas. Je kan hier iedere dag van 09:00 tot 22:00 terecht (met een paar uitzonderingen). Met het hele gezin verkleed als kerstman de 400-meter baan op? Dat kan! Op 24 december vindt de Santa Skate on Ice plaats. Deze mooie actie wordt georganiseerd door Skate4Air en de opbrengsten gaan naar onderzoek naar de ingrijpende en nog steeds dodelijke taaislijmziekte.
Toepad 95, Rotterdam

IJsvrij Park Festival

Eerder schreef ik al over mijn zondagmiddag bij IJsvrij, en dat is dan ook zeker een evenement dat niet mag ontbreken in het lijstje van activiteiten in de kerstvakantie. Met dagelijkse openingstijden vanaf 12:00 en speciale kinderactiviteiten in het weekend (naast het schaatsen natuurlijk!) is dit zeker een aanrader!
Het Park (tegenover Parqiet), Rotterdam

Jeugdvoorstellingen in het Bibliotheektheater

Hoe leuk is het om met je mini naar het theater te gaan? In het bibliotheektheater van de Centrale Bibliotheek in Rotterdam staan tijdens de Kerstvakantie een drietal jeugdvoorstellingen op het programma.
– 29 december: Roeptoeters en Blaaskaken (2+)
– 4 januari: Held gezocht (4+)
– 5 januari: Sprookjessprokkelaar (6+)
Bibliotheek Theater, Centrale Bibliotheek Rotterdam

Kerstvoorstelling Kans op sneeuw!

Kans op Sneeuw! is een kerstvoorstelling in het Hofpleintheater voor het hele gezin (6+). De burgers van het stadje Dwingeland zijn zeer ontevreden. Ze willen dat de burgemeester de winter afschaft, anders schaffen zij háár af. Tijdens de voorstelling ga je met de dappere bewoners op bezoek bij Meneer Winter. Een uur voorafgaand aan de voorstelling zijn er al allerlei leuke activiteiten waar de kinderen aan kunnen deelnemen.
Hofpleintheater, Rotterdam

Kattenliefde in de Kunsthal

De tentoonstelling Kattenliefde, negen levens in de kunst is nog een paar weken te zien in Kunsthal Rotterdam. Als je er nog niet bent geweest, dan is dat ook zeker een topper voor tijdens de kerstvakantie. Naast een hele aaibare tentoonstelling is er ook een speelparadijs waar de kids kunnen ervaren hoe het is om kat te zijn. Ik ging hier een tijd geleden al naartoe en mijn mini was er niet weg te slaan!
Kunsthal Rotterdam

Kerstvakantie en Kattenliefde in de Kunsthal

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Rotterdamse mama van Jurre (mei ’15) en Fien (juni ’17). Dol op de stad en alles wat zij te bieden heeft. Als eigenaar van De Ontmoetingsplek coacht Iris mensen die willen ont-moeten: zij die willen leren leven naar hun waarden, die op zoek zijn naar rust en balans, die willen ontdekken wat ze nou echt willen.
Vragen? Mail gerust naar iris@deontmoetingsplek.nl