Het is bijna kerstvakantie! Ik vind het altijd een van de fijnste periodes van het jaar, want ik ben dol op al die gezelligheid. Maar tussen de feestdagen door kan het soms wel een uitdaging zijn om te bedenken wat je gaat doen op die koude en donkere dagen. Wij zetten de leukste activiteiten in Rotterdam op een rijtje.

Wat gaan we doen tijdens de kerstvakantie in Rotterdam?

Schaatsen in Rotterdam

Bij kerstvakantie hoort schaatspret, toch? En daarom heb je in Rotterdam maar liefst keuze uit 3 verschillende schaatsbanen! We hebben de ijsbanen in een aparte blog voor je op een rijtje gezet, lees er alles over in Schaatsen in Rotterdam: hier moet je zijn!.

De Fabeltjeskrant

De Fabeltjeskrant, wie kent het niet? En de diehard fans kunnen in de vakantie hun hart ophalen! Vanaf 19 december is in LantarenVenster de bioscoopfilm De Fabeltjeskrant: de Grote Dierenbos-spelen te zien. In het tegenovergelegen LP2 in Las Palmas kun je tot en met 6 januari ook nog de tentoonstelling Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant bezoeken. Wil je hier meer over weten? Ga dan naar de website van LantarenVenster of van Fabeltjesland.

Kerstvakantie in de Kunsthal

In de kerstvakantie kan iedereen zich laten inspireren in de Kunsthal! Ga zelf aan de slag in het Actie <-> Reactie LAB en creëer je eigen mobile. Ontdek de tentoonstelling vervolgens met de Kijk&Doe – tocht, speciaal voor kids tussen 5 en 10 jaar oud.
Kunsthal, Westzeedijk 341, Rotterdam

Het Nationale Kinder Vuurwerk

Speciaal voor alle kids die met Oud & Nieuw niet mogen of kunnen opblijven voor het vuurwerk is er het Nationale Kinder Vuurwerk! Om 19.00 uur gaat het siervuurwerk de lucht in, je kunt dit bekijken vanaf de Holland Amerikakade (vlakbij Station Wilhelminaplein). De toegang is gratis, maar je wordt wel gevraagd om vooraf een kaartje te bestellen. Zo weet de organisatie precies wat er qua veiligheid geregeld moet worden. Meer weten? Ga dan naar de website van het Nationale Kinder Vuurwerk.

Kerstvakantie in het Maritiem Museum

Ook in het Maritiem Museum kun je tijdens de kerstvakantie je hart ophalen! Van 22 december tot en met 6 januari kun je er namelijk op ontdekkingsreis. Er zijn verschillende themaworkshops en iedere dag vindt er een familierondleiding door een robot plaats. Wow!
Maritiem Museum, Leuvehaven 1, Rotterdam 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren