Nu de vierde verjaardag van mijn kleuter een feit is, ga ik ook steeds meer nadenken over leuke hobby’s voor hem. Want wat zou er echt goed bij hem passen?

Voetbal, basketbal…

Mijn man is een echte basketballer. Niet zo gek ook, hij is bijna twee meter lang. Ik weet dat hij het stiekem heel leuk zou vinden als Ruben ook gaat basketballen. Ruben heeft van hem al een basketbal gekregen en samen gaan ze weleens naar wedstrijden toe. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen, toch? Mijn vader is daarentegen een echte voetballer. Speelde zelf ooit een blauwe maandag bij Sparta en heeft daarom maar 1 wens voor zijn kleinzoon: voetballer worden bij een Rotterdamse club.

Wanneer heeft een kind hobby’s?

Ik vind het best lastig om te bepalen wat een goed moment voor de grote meneer is om met een hobby te beginnen. Moet ik hem maar gewoon ergens ‘op’ doen of moet ik wachten totdat hij er zelf om vraagt? En starten we dan echt met een sport of wordt het een hobby die juist lekker creatief is?

Wat vindt Ruben zelf leuk?

Hoe dan ook: ik vind het belangrijk dat Ruben iets gaat doen wat hij zelf leuk vindt. Zoals ik hem nu een beetje ken, vindt hij het leuk om met een bal te spelen. Papa en opa maken dus allebei nog kans. Daarnaast merk ik tijdens het spelen ook dat hij een flink inlevingsvermogen heeft. Andere typetjes spelen, stemmetjes nadoen, dansen en zingen: het zal me ook niet verbazen als hij theater leuk zal vinden. En daarom moet ik me ook maar eens gaan verdiepen in deze mogelijkheden. Wist je dat je bij de Telekids Musicalschool bijvoorbeeld al lessen kunt volgen vanaf 4 jaar oud? Als Ruben een beetje gewend is op school, gaan we zeker kijken of dit bij hem past. Voetballer worden kan altijd nog.

Deze blog is geschreven in samenwerking met de Telekids Musicalschool. Wil je meer weten over de Telekids Musicalschool? Neem dan een kijkje op de website voor meer informatie. Je vindt hier ook meteen de Rotterdamse locaties terug én je kunt een proefles aanvragen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren