Ruben wordt grote broer en daar hoort natuurlijk een nieuwe kamer bij! De babyspullen, zoals het bedje en de commode, vertrekken richting het nieuwe babykamertje en Ruben zijn kamer maken we net iets speelser en stoerder. 

Mijn interieur stijl

Zelf houd ik van strak: hoe opgeruimder en moderner, hoe beter. Ook voor een kinderkamer vind ik het belangrijk dat deze opgeruimd en overzichtelijk is. Wel wat kleur, maar niet teveel. Wel wat mooie spullen, maar geen overvloed aan speelgoed op de grond of op kastjes. Tot voorheen overheerste eigenlijk de kleur wit, maar nu vind ik het juist weer leuk om daar verandering in te brengen en om met wat kleur aan de gang te gaan. Dat laatste is dan ook meteen wel een beetje een ‘dingetje’. We wonen nog maar een jaar in ons nieuwe huis en alle muren zijn nog helemaal wit. Witter kun je ze eigenlijk niet krijgen…

Aan de slag met Denim Drift van Flexa

En toen was daar ineens de nieuwe kleur van het jaar: Flexa presenteerde onlangs dat ‘Denim Drift‘ dé kleur is van 2017. Een vergrijsde blauw kleur, die toch heel warm oogt. Met de Flexa Visualizer App, een gratis tool waarmee je met één klik kunt zien hoe jouw huis eruit ziet met een andere kleur op de muur, werd me al snel duidelijk hoe Ruben zijn kamer eruit zou kunnen zien. Gaaf! Maar omdat ik wit toch ook nog steeds heel mooi vind (en vooral lekker licht), besloot ik om accenten in Ruben zijn nieuwe kamer aan te brengen en om ook de kleur grijsblauw van Flexa te gebruiken, een net iets fellere tint die het goed doet in combinatie met Denim Drift. Kom maar op met de verf, we gaan aan de slag.

nieuwe-kamer_3

nieuwe-kamer-ruben

Nieuwe kamer

Hoe vindt Ruben zijn nieuwe kamer?

De kamer van Ruben is zo goed als klaar! Omdat ik met blauwe accenten heb gewerkt, oogt de nieuwe kamer een stuk ruimer. Voor één muur heb ik een tipi gezet die door de lichte kleur het blauw mooi ophaalt. Door de lichtsnoer om de tipi heen komen de verschillende tinten blauw ook weer terug en ik vind het okergele kussen er mooi bij kleuren. Het nisje in de kamer is lichtblauw, een frisse tegenhanger van de iets donkerdere kleur. Ruben is erg in zijn nopjes wanneer hij het resultaat ziet. Wat mij betreft is Denim Drift een blijvertje en ik heb zo’n vermoeden dat de nieuwe babykamer ook wel wat tinten van deze tijdloze kleur gaat krijgen. To be continued…

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa. Wil je meer weten over de kleur van het jaar? Bekijk dan hier de website van Flexa.