Een tijdje geleden schreven we nog enthousiast over het toffe Rotterdamse Makii. Kleurplaten in allerlei maten, muurstickers en nog meer leuks. Goed nieuws, want Makii is tegenwoordig ook agent van het mooie Brikkon. Spelen met LEGO wordt hiermee nóg leuker!

Maak je eigen kasteel met Brikkon…

…of een boomhut, een vogel of een heuse raket! Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een bouwpakket van Brikkon en je eigen LEGO steentjes. Easy toch? Ruben is verzot op huizen en grote gebouwen, daarom gingen wij aan de slag met het kasteel. En hoewel wij het kasteel toch al een tijdje in huis hebben, wordt er nog steeds fanatiek mee gespeeld. Omdat Ruben nog 3 jaar moet worden, laat ik hem eigenlijk alleen met de grotere LEGO steentjes bouwen. Dat mag de pret niet drukken, want hij vindt het een sport om er steeds weer iets moois van te maken. En ik vind het als moeder alleen maar leuk om te zien hoe serieus hij zijn taak neemt en hoe trots hij is wanneer hij er twee blokjes heeft bijgebouwd: “Kijk mama, wat een mooi kasteeheeel!”

Brikkon

Ideaal verjaardagscadeau

Ik vind de bouwpakketjes van Brikkon het ideale verjaardagscadeau. Het is weer eens wat anders en nog niet eens zo prijzig ook. Het bouwpakket van de vogel koop je bijvoorbeeld al voor €7,95 en de boomhut is voor €17,95 van jou.

Tip: combineer met LEGO Classic set

Wij hadden zelf nog geen kleine LEGO steentjes in huis, alleen de grotere Duplo variant. Ik heb daarom een LEGO Classic set met felle kleuren aangeschaft. Op deze manier hebben we ruim 300 steentjes in 20 verschillende kleuren die, zoals we van LEGO gewend zijn, vast meerdere generaties en kastelen meegaan.

Wil je meer weten over Brikkon? Bekijk dan hier de website. Enjoy playing!