Deze week is het zover, dan ben ik alweer 3 jaar moeder van een klein, lief, ondeugend en heel bijzonder mannetje. Maandag 6 januari 2014 zette mijn wereld volledig op zijn kop, maar wat ben ik blij dat dit monstertje in mijn leven is gekomen. 

Flashback

En zoals elke eerste week van januari heb ik ook dit jaar weer een sterk gevoel naar de eerste week van januari in 2014. De laatste dagen dat manlief en ik met z’n tweetjes zijn en in spanning afwachten op wat er komen gaat. De uitgerekende datum, 9 januari, was in zicht en het echte aftellen was begonnen. Zelf ben ik op 4 januari jarig en het had me wel wat geleken om op dezelfde dag als mijn kindje jarig te zijn. Want als de verjaardagen dan toch in dezelfde week vallen, waarom dan ook niet op dezelfde dag? En een beter cadeau kun je volgens mij niet krijgen, toch?

Het rommelt!

Maar helaas, je hebt het niet voor het zeggen wanneer de bevalling begint en zo ging 4 januari voorbij. Mijn verjaardag werd gevierd en op zondag 5 januari ging ik met grote liefde S. nog even naar het bos. Op hoge hakken, want ik had eens gehoord dat op hakken lopen de bevalling zou kunnen opwekken. En ja hoor, nog geen 12 uur later was het zover en de eerste wee diende zich aan. Toeval, of niet?

Ouders van Nu boxen 468x60

De bevalling

Het is midden in de nacht als de weeën heftiger worden en we de verloskundige bellen. Wanneer ze bij ons thuis komt blijk ik al 8 centimeter ontsluiting te hebben. We rijden meteen naar het ziekenhuis en 5 uur later is het zover: klein mannetje Ruben is geboren en wordt op mijn borst gelegd. Ik kan me het moment nog zo goed herinneren, maar wat ik toen voelde is lastig te beschrijven: een combinatie van trots, kwetsbaarheid, vermoeidheid en bovenal een immense liefde.

En nu: 3 jaar moeder

En nu wordt Ruben dus alweer 3 jaar! Ik kan me geen leven zonder hem meer voorstellen. De liefde die ik van hem krijg is onvoorstelbaar mooi, maar soms kan ik hem ook wel achter het behang plakken. Als bijna 3-jarige ontkomt ook mijn peuter niet aan de bekende pubertijd. We hebben zo onze struggles, maar hé, het is het allemaal waard.

Happy birthday kleine grote liefde!

Fotocredits: Annemarie Andriessen | Klik-Klak fotografie