Waarschijnlijk is het voor veel Nederlanders herkenbaar: door corona blijven we veel thuis en doen we er alles aan om ons huis én tuin zo gezellig mogelijk te maken. In huis planden we al een verbouwing, maar ook de tuin krijgt een kleine make-over. Zo wil ik al jaren een mooie loungeset, maar ja, hoe kies je nu de juiste loungeset? Ik heb 5 tips voor je verzameld, lees snel verder!

Tips voor het kiezen van een loungeset

Tip 1: wat mag de loungeset kosten?

Niet geheel onbelangrijk: welk budget wil je aan je nieuwe loungeset uitgeven? Je kunt het zo gek maken als je wilt, loungesets zijn er niet alleen in alle soorten en maten, maar ook in verschillende prijscategorieën. Weet je jouw budget, dan kun je een stuk gerichter op zoek gaan. Houd er overigens rekening mee dat een dure set niet per se de beste kwaliteit betekent.

Tip 2: waar zet je de set neer?

Ook de plaats waar je loungeset komt te staan kan van invloed zijn op je keuze. Misschien heb je wel een grote tuin en kun je een flinke set kwijt? Het kan evengoed zo zijn dat je een set voor een terras of balkon aanschaft, dan ga je wellicht naar een heel ander model op zoek.

Tip 3: bepaal welke elementen je nodig hebt

Een set bestaat vaak uit meerdere losse elementen die je kunt samenvoegen tot jouw ideale plaatje. Zo kun je een extra grote bank creëren door modulaire onderdelen aan elkaar te koppelen. Of je voegt nog stoelen of een tafel toe, net wat jij wilt.

Tip 4: welk materiaal kies je?

Door voor een bepaald materiaal te kiezen, bepaal je ook de stijl van de set. Ga je voor modern of juist landelijk? Er is voor ieders smaak wel iets te vinden. Ook het onderhoud is vaak iets om rekening mee te houden. Heb je alleen een natte doek nodig of moet je de set nog op andere manieren onderhouden? En last but not least: het materiaal bepaalt ook het comfort, dus test de set vooraf zeker even uit.

Tip 5: waar koop je de loungeset?

Er zijn legio winkels waar je een set kunt kopen, zowel online als fysiek. Zelf zou ik ervoor kiezen om de set altijd in het echt te zien: hoe zit de bank bijvoorbeeld, hoe voelen de kussen en komt de kleur overeen met wat je in gedachte hebt? Ook goed om in overweging te nemen: is er ergens een loungeset sale? Kan zomaar een paar honderd euro schelen en zeg nou zelf: dat is toch mooi meegenomen?