Het is al even geleden dat wij de babykamer moesten inrichten, maar als ik er nu aan terug denk, had ik het met de kennis van nu destijds heel anders gedaan. Omdat je, zeker bij een eerste kindje, niet goed weet wat er op je af kan komen, deel ik je mijn drie fouten bij het inrichten van de babykamer. Lees snel verder!

3 fouten bij het inrichten van de babykamer

Vergeet de verlichting niet

Toen wij voor het eerst een babykamer moesten inrichten, had ik nauwelijks nagedacht over de verlichting. Eigenlijk helemaal niet. Er hing immers al een lamp in het kamertje, dus waarom zou je deze vervangen? Nou, dat hadden wij dus zeker wél moeten doen. Niet alleen omdat de kamer ineens een hele andere functie had (lees: van rommelhok naar babykamer), maar ook omdat je op de meest gekke tijden in de kamer moet zijn. Wat dacht je van bijvoorbeeld ’s nachts, om de luier te verschonen of voor een voeding? Geloof me: niemand zit dan te wachten op fel licht. Mijn tip: investeer in een mooie staande lamp die ook is voorzien van een dimmer.

Zorg voor genoeg kastruimte

Ook al zijn baby’s klein, ze hebben veel spulletjes nodig. Heel veel. Je koopt zelf natuurlijk de baby-uitzet die je niet mag missen, maar vergeet ook alle cadeautjes van je kraamvisite niet. Kleertjes die op de groei zijn gekocht, speelgoed en andere handige spullen: je moet het wel op kunnen ruimen. Wij hadden in het begin alleen een commode, maar ik was blij dat er al heel snel een extra kledingkast bij kwam.

Heb je al aan een fijne stoel gedacht?

Het zal vaak genoeg voorkomen dat je even bij je baby’tje in de kamer wilt zitten. Toekijken hoe hij of zij lekker licht te slapen of voor het geven van een voeding. Een goede stoel mag dan echt niet ontbreken. Investeer in een mooi exemplaar, die kun je later ook nog een andere bestemming in je huis geven.

Heb jij nog tips voor het inrichten van de babykamer? Laat het zeker even weten in een reactie onder dit bericht. Veel plezier met alle voorpret!