Nu de scholen gesloten zijn vind ik het soms best een uitdaging om de jongetjes zoet te houden. Zeker Ruben (6), die in groep 2 zit en toch redelijk wat uitdaging nodig heeft. Gelukkig hadden we een fijne meevaller, want hij mocht een Kurio Kindertablet uitproberen (de Kurio Tab Connect om precies te zijn). Benieuwd naar het resultaat? Lees snel verder!

Een kindertablet, is dat iets voor ons?

Ruben vroeg al een tijdje om een kindertablet, hij zag er steeds vaker vriendjes en vriendinnetjes mee spelen. Ik was er in eerste instantie een beetje huiverig voor, want ik vind Ruben (begin dit jaar 6 geworden) nog redelijk jong en wil voorkomen dat hij de hele dag op een scherm tuurt. Ik ben een groot voorstander van buitenspelen, maar af en toe even schermtijd is natuurlijk geen probleem. Uiteindelijk bleek de tablet een grote uitkomst in deze corona-crisis.

Dit vinden wij van de Kurio Kindertablet

Een uitkomst was het, om meerdere redenen. Ten eerste vond ik dat Ruben in de eerste week dat school ineens gesloten was, best onrustig werd. Hij merkte natuurlijk ook wel dat er iets aan de hand was en hij is echt iemand die gebaat is bij structuur en een vast ritme. Hem af en toe een spelletje op de kindertablet te laten doen of een filmpje laten kijken zorgde echt voor ontspanning. En hij had de grootste rol met gekke foto’s van zijn papa en mama maken.

Ook handig om mee te leren

Ruben kreeg gelukkig dagelijks opdrachtjes van zijn juf, maar toch miste hij uitdaging. Met inmiddels ruim twee jaar kleuteren achter de rug kon hij wel wat extra opdrachten gebruiken. En ook daar bood zijn nieuwe kindertablet uitkomst, want er stonden al leuke educatieve apps op geprogrammeerd die hij meteen kon gebruiken. Ook handig: door het instellen van de tijdslimiet hoeven we geen discussie te voeren wanneer ik vind dat hij genoeg schermtijd heeft gehad. Ik ben inmiddels niet meer huiverig over het feit dat Ruben een kindertablet heeft. Sterker nog, ik kan het iedere ouder aanraden. Ook al is de situatie in Nederland straks hopelijk weer ‘normaal’, deze kindertablet van Kurio is een blijvertje.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kurio. Wij mochten de Kurio Kindertablet testen in ruil voor een eerlijke review.