… en welke naam het wordt, houd ik nog even geheim. Maar om eerlijk te zijn vond ik de tweede babynaam nog best een dingetje.

De naam Ruben

De naam voor Ruben stond eigenlijk al jaren vast en kent een bijzonder verhaal. In 2004 ging ik op mezelf wonen. De overgang van een klein dorp naar een grote stad, het was nogal wat. Gelukkig bleek ik een erg leuke buurman te hebben en het heeft even geduurd, maar daarna zochten we elkaar steeds vaker op. Mijn kat Ruben werd vaak als excuus gebruikt om ‘even’ bij elkaar langs te gaan. De buurman kwam kijken hoe het met Ruben ging of ik vroeg de buurman of hij op Ruben wilde passen als ik een nachtje weg was. Van het één van kwam het ander en de buurman werd mijn serieuze verkering. Nu, 10 jaar later, is het nog steeds dik aan en je raadt het al: de buurman van toen is nu de papa van ons kindje Ruben. En Ruben moést ook wel Ruben heten. Als je de letters ‘r’ en ‘b’ in zijn naam omdraait, krijg je het woord ‘buren’. De cirkel is weer rond.

Ouders van Nu boxen 468x60

Een nieuwe babynaam

En nu is er dus een tweede kindje op komst. Waar de naam Ruben als een paal boven water stond, was het met de naam voor kindje twee toch even anders. Net voordat ik zwanger werd, hoorde ik een leuke naam op de crèche. Toen ik deze naam later nog een keer op Instagram voorbij zag komen, wist ik het zeker. Voor mij was dit dé naam, mochten we ooit nog een jongen krijgen. Waar ik al overtuigd was en het helemaal voor me zag, was het voor manlief toch een ander verhaal. Hij had namelijk ook een crush op een jongensnaam, maar dit keer waren we niet zo eensgezind. We vonden ‘elkaars’ namen mooi, maar hadden toch beiden onze eigen voorkeur. Gelukkig duurt een zwangerschap negen maanden en toen we wisten dat er een jongen onderweg was, hebben we de knoop doorgehakt. De naam staat vast en behalve Mevrouw Emmer, de ontwerpster van het geboortekaartje, is er nog niemand van op de hoogte.

Hint, hint, hint…

Manlief en ik vonden het tijdens mijn zwangerschap van Ruben geweldig om stiekeme hints over zijn naam te laten vallen en we hebben dit ook meerdere keren gedaan. Niemand die onze hints door heeft gehad, maar wij hebben er enorm veel lol om gehad. Mijn moeder had de naam overigens wel geraden, maar daar had ze geen hint voor nodig. De vrouw die mij het beste kent, wist dus ook onze voorkeur voor de babynaam, zonder dat we dit ooit tegen haar hadden gezegd. Inmiddels hebben al twee personen in mijn omgeving DE naam van ons tweede kindje genoemd, maar ik heb wijs mijn mond gehouden. Het blijft nog even ons geheim. En die hints? Misschien volgen die binnenkort ook wel…