Wow, wat is de tijd voorbij gevlogen! Nu een jaar geleden ben ik begonnen met Kleine Rotterdammer. Tijd om even bij deze mijlpaal stil te staan!

Er wordt mij vaak gevraagd waarom ik Kleine Rotterdammer begonnen ben. En om heel eerlijk te zijn, is dit eigenlijk gewoon ’toeval’. Ik hoor je denken: ‘Huh? Toevallig met een blog begonnen?’ Ja, echt! Ik vond het altijd al super leuk om te schrijven en toen Ruben (de echte Kleine Rotterdammer) was geboren, voelde ik heel erg de behoefte om er met ons gezin op uit te trekken. Ik was al gewend om eigenlijk altijd in de stad te zijn, en met een klein kindje was die behoefte er nog steeds.

Tegelijkertijd was manlief heel veel voor zijn werk op reis waardoor ik eigenlijk altijd thuis was met Ruben. Ik bedacht dat ik, omdat ik ’s avonds thuis op de bank toch genoeg tijd had, maar eens moest kijken of een blog een optie voor mij was. Maar hoe moest die blog dan gaan heten? Tja, ik had een Instagram-account waarbij ik Ruben zijn echte naam niet wilde noemen. Ik noemde hem op dat account Kleine Rotterdammer. Nou, misschien was dat wel een optie voor een naam? Hmm, maar eens proberen. Maar waar ga ik dan in vredesnaam over schrijven? Ook niet geheel onbelangrijk. En zijn mensen wel geïnteresseerd in mijn persoonlijke leven? Ik kende een leuke bakker in de buurt waar je naast goede koffie ook nog lekkere taartjes kon kopen. Ach ja, waarom dan geen blog schrijven over Urban Bakery? Zo gezegd, zo gedaan. En wat mij verbaasde was dat deze blog aansloeg. Wow, mijn artikel werd gelezen! En het was gewoon een probeersel. Oké. Laten we dan maar eens kijken of ik mijn behoefte om te schrijven kan combineren met de behoefte om altijd op zoek te gaan naar de leukste plekjes in de stad. En zo was Kleine Rotterdammer écht een feit.

Ik zag op Instragram en in de stad zelf zoveel gebeuren dat ik nu, een jaar later, nog steeds heel veel ideeën en inspiratie heb om over te schrijven. Er gebeurt zoveel in Rotterdam! En ik merk dat veel moeders met mij nog graag buiten de deur komen en ook geïnspireerd willen raken door al het mooie wat de stad ons te bieden heeft. Ik ben voorlopig nog wel even zoet en hoop dat jullie mij het komende jaar ook weer ‘online’ vergezellen bij alles wat ik ga ontdekken.

Heb je tips voor Kleine Rotterdammer of wil je een ervaring delen? Ik hoor het graag van je!

Fout: Contact formulier niet gevonden.