Eindelijk zijn die eerste maanden voorbij en mag ik ‘het nieuws’ vertellen: er is een nieuw Klein Rotterdammertje onderweg!

Zwanger

Op maandag 13 juni moest ik ongesteld worden. Grote liefde S. vloog die avond voor zijn werk naar Spanje en er was bij mij nog niets gebeurd. Ik besloot om niets tegen hem te zeggen. Het zou immers zomaar kunnen dat ik één van de dagen erna alsnog ongesteld zou worden en dan zou ik hem blij maken met de spreekwoordelijke ‘dooie mus’. Op woensdag is er nog niets aan de hand, Ruben en ik zijn ’s middags nog op een feestje bij de crèche en ik sla hier voor het eerst een wijntje af. Stel je voor dat… ’s Avonds vliegt S. weer terug naar Nederland en als hij thuis is, vertel ik het hem meteen. Ik doe een zwangerschapstest en na een paar seconden verschijnt het resultaat: zwanger.

De eerste weken

Ik moet nog twee weekjes werken en dan is het tijd voor vakantie. Hier ben ik echt aan toe, want wat voel ik me misselijk en beroerd. Ik ben blij dat we naar Vlieland gaan en dat we er lekker snel zijn. Een keer niet in het vliegtuig, ik kan mijn geluk niet op. Als we terug zijn van vakantie, is het meteen tijd voor de verloskundige en de eerste echo. We zien het hartje kloppen en het is alsof we weer een paar jaar terug gaan in de tijd.

Ruben wordt grote broer

Inmiddels zijn we al aardig wat weekjes verder. Ik voel me weer een stuk beter en Ruben weet dat hij grote broer wordt. Ik vraag me af in hoeverre hij het zich beseft. Soms zingt hij tegen mijn buik ‘In de maneschijn’ en zegt hij dat de baby slaapt. Hij heeft ook al een paar keer in de gang voor de voordeur gestaan en gezegd: “Mama, ik ga naar de stad, een nieuwe kroel kopen voor de baby.” Hij is ervan overtuigd dat het een meisje wordt. Ik zet mijn geld in op nog een jongen, maar het maakt me eerlijk gezegd niets uit.

Februari 2017

We hebben nog even te gaan tot het februari 2017 is en onze nieuwste aanwinst geboren wordt. Ik neem me voor om zoveel mogelijk van deze tijd te genieten en Ruben te betrekken bij alles wat met de baby te maken heeft. Ik weet zeker dat hij een lieve en trotse broer wordt, ik kan niet wachten om hen samen te zien.

Babypark folder