Een tijdje geleden kon je op Kleine Rotterdammer al lezen over Madara Cosmetics. Goed nieuws, want dit biologische merk uit Letland koop je gewoon in Rotterdam. En nog meer goed nieuws, want er is ook een speciale lijn van Madara voor kids!

Madara voor kids

De lijn voor kinderen is, net zoals de Madara lijn voor volwassenen, volledig biologisch. De producten bestaan namelijk voor minimaal 90% uit plantenextracten van biologische oorsprong en dragen daarom het Ecocert keurmerk. Ook zijn deze producten dierproef-en allergievrij én er wordt tijdens het productieproces rekening gehouden met het milieu. Kijk, dat smeer ik nou graag op mijn kind.

Schilfers

Ik merk dat, wanneer ik geen parabenen-vrije shampoo voor Ruben gebruik, hij snel last krijgt van schilfers op zijn hoofdhuidje. Nou heeft hij gelukkig veel haar, dus het valt niet op, maar een goed teken lijkt het me niet. Om deze reden gebruik ik graag zoveel mogelijk biologische producten en daarom was ik maar al te blij dat we ook de kids-lijn van Madara mochten uitproberen.

Onder de douche

We begonnen onder de douche. Ruben is inmiddels 2,5 jaar oud en vindt dat hij groot genoeg is om alleen onder de douche te gaan. Ik vertel hem dat we een nieuwe kindershampoo gaan proberen en hij lijkt in zijn nopjes. De shampoo ruikt lekker, erg lekker zelfs, en Ruben vraagt om nog meer shampoo. Hij smeert er niet alleen zijn haartjes mee in, maar neemt meteen zijn hele lijfje mee. Het uitspoelen van zijn haren gaat goed, geen geprik in de oogjes.

Insmeren maar!

Na de douchebeurt is het tijd om mijn meneer in te smeren met de olie. Ook deze olie ruikt erg lekker en Ruben grinnikt als ik de olie op zijn lijfje wrijf.

Madara had bij mij al punten gescoord, maar doet het dus ook bij kids erg goed. Wij zijn om en gaan dit fijne merk zeker vaker gebruiken!

Wil je meer weten over Madara? Bekijk hier de website. In Rotterdam is Madara te koop bij de Vitaminstore aan de Meent.