Gastblogger Noëlle ging voor Kleine Rotterdammer naar Thuisch aan de Oudedijk in Kralingen. Ook zo benieuwd hoe zij het hier vond? Lees hier haar verhaal!

Toen Kleine Rotterdammer aan mij vroeg om als gastblogger iets te schrijven, hoefde ik natuurlijk niet lang na te denken. Ik voelde me zelfs vereerd, opgegroeid en nu nog wonende in Rotterdam schrijf ik maar al te graag voor deze blog.

Voor de gelegenheid ben ik op bezoek geweest bij restaurant Thuisch in oud-Kralingen. Warm, knus, oubollige gezelligheid met daarbovenop ouderwetse gastvrijheid is het eerste wat in me op komt zodra ik de deur binnenstap van dit voormalig kinderdagverblijf. Ik word direct begroet door een vriendelijke jongedame achter de bar.

Kids

Links naast de ingang spot ik meteen een kamer die helemaal is ingericht voor de kleintjes. Een handige manier om het restaurant kindvriendelijk te maken en gasten zonder kinderen ook te verwelkomen. Aan de voorkant van het restaurant vind je een terras, ook hier is speelruimte met een omheining voor de kids.

Thuisch

Food

Bij Thuisch kun je terecht voor het ontbijt, lunch of diner. Aan de kaart is niets oubollig, gewoon lekker en genoeg keus voor iedereen, met onder andere bagels, salades, burgers en pasta’s. Ook voor de kinderen is er genoeg keuze, zoals een apentosti voor de lunch of een mini pizza of een mini pasta voor het diner.

Thuisch = thuis

Het restaurant biedt genoeg zitplaatsen en toch voelt het niet druk, lawaaierig of gehaast aan. De sfeer is lekker ongedwongen. Aan de achterkant van het restaurant vind je een serre waarvan het dak bij mooi weer open kan. In het midden staat een grote houten tafel met hoge chesterfield banken waar je aan kan schuiven om een boekje te lezen of om je laptop open te klappen, want er is snelle en gratis wifi aanwezig. Ook aan een verschoontafel is gedacht, deze bevindt zich op het damestoilet.

Bij binnenkomst is de naam Thuisch mij ook helemaal duidelijk, dit voelt werkelijk direct als thuiskomen.

Thuisch, Oudedijk 222, Rotterdam. Bekijk hier de website voor meer informatie. 

Over Noëlle

Noëlle is getrouwd met Arjan en trotse moeder van Fedde (2015). In het dagelijks leven is zij blogger en eigenaresse van de blog Kids and Food.