Afgelopen zondag waren wij op een heel fijn plekje dat ik je echt niet wil onthouden: zijn jullie al bij belevenisboerderij Schieveen geweest?

Het Rotterdamse platteland

Nou, wij waren er dus nog niet geweest. Schandalig eigenlijk, want met de auto is het nog geen 10 minuten rijden van ons huis vandaan. Net boven de start-en landingsbaan van Rotterdam-The Hague Airport, midden in de polder, vind je deze fijne nieuwe belevenisboerderij. De officiële opening moet nog plaatsvinden komend voorjaar, maar dat mocht voor ons de pret niet drukken.

Belevenisboerderij Schieveen kinderboerderij Rotterdam

Natuurmonumenten

De belevenisboerderij is een initiatief van Natuurmonumenten en stadsherder Martin Oosthoek. Misschien heb je zijn schapen weleens zien grazen bij het Kralingse Bos of langs de Brienenoordbrug? Hoe dan ook, op de boerderij is er veel meer te zien dan de schapen! In de grote stal vind je namelijk ook nog koeien, geiten en konijnen. Oh ja, ook enorm veel hooi waar mijn peuter zich aardig op kon uitleven. Buiten is er een tuin met bloemen en planten en omdat Natuurmonumenten aan de boerderij verbonden is, vind je er binnenkort ook Speelnatuur van OERRR. Dat wordt klimmen over boomstammen, hutten bouwen én jezelf verwonderen over de kleinste kriebelbeestjes.

Ruben bij belevenisboerderij Schieveen

Lammetjes voeren bij belevenisboerderij Schieveen

Voor Ruben was het absolute hoogtepunt toch wel dat hij zelf met een flesje de lammetjes mocht voeren. Thuis vertikt hij het om zijn babybroertje een fles te geven, maar voor de lammetjes was hij dan weer wel te porren. Wij vonden het daarentegen dan weer erg leuk dat hij het er zo naar zijn zin had. Wat ook niet vervelend was: buiten op het terras een ijsje eten in de zon. En mocht het weer wat slechter worden, dan drink je binnen een kop koffie of thee met een tosti erbij. Ook fijn, toch?

Koffie drinken in de stal bij boerderij Schieveen

Wil je meer weten over deze belevenisboerderij en alle ontwikkelingen? Bekijk dan de website van belevenisboerderij Schieveen. En benieuwd naar andere toffe kinderboerderijen in het Rotterdamse? Lees dan hier de eerdere blog ‘De leukste kinderboerderijen in Rotterdam‘. Uiteraard krijgt Schieveen ook een plekje in dit lijstje, maar dat had je vast al begrepen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren