Met kleine kids naar de kinderboerderij gaan is altijd leuk! Maar wat moet je zijn? Kleine Rotterdammer heeft de leukste kinderboerderijen van Rotterdam voor je op een rijtje gezet!

Zelf gaan we regelmatig met Ruben naar de kinderboerderij toe, eigenlijk al van jongs af aan. Het zien van de beestjes, later de interactie met ze én ze ook nog eens mogen voeren: de dag van mijn meneer kan niet meer stuk wanneer hij een konijntje van dichtbij heeft gezien en hem iets te eten heeft gegeven. En wist je dat de Rotterdamse kinderboerderijen zo’n 1.000.000 bezoeken per jaar registreren? Wow, veel!

De leukste kinderboerderijen in Rotterdam

Kinderboerderij De Kraal

Wie kent ‘m niet, de kinderboerderij in het Kralingse Bos? Genoeg dieren te zien, een grote speeltuin en de mogelijkheid om er kinderfeestjes te organiseren. Een bezoek aan deze kinderboerderij vormt een goede combinatie met taartjes eten bij Vicini.
Langepad 60, Rotterdam

Kinderboerderij De Kooi

Ook IJsselmonde heeft een kinderboerderij, en niet zomaar eentje. Op deze plek stond vroeger namelijk een eendenkooi. Tegenwoordig kun je er terecht voor de dieren, om te spelen en voor andere gratis activiteiten. Leuke bijkomstigheid: van de geitenmelk maakt de boerderij zelf geitenkaas in de kaasmakerij.
Maeterlinckweg 85, Rotterdam

Kinderboerderij De Wilgenhof

In het Berg-en Broekpark in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek vind je kinderboerderij De Wilgenhof. Bij goed weer grazen de dieren lekker buiten in de grote weide, voor kids een feest om lekker doorheen te wandelen. Als wij er naartoe gaan, moeten we meestal nog een half uurtje uittrekken voor de glijbaan, dus je bent vast gewaarschuwd.
Ringdijk 76, Rotterdam

Kinderboerderij De Blijde Wei

Ook Ommoord heeft een eigen boerderij: midden in het Ommoordse Veld, vlakbij de Rotte, vind je De Blijde Wei. Extra leuk: je kunt hier honing van de boerderij kopen én fruitsap afkomstig van de boomgaard van de Blijde Wei.
Bergse Linker Rottekade 435 (voor navigatie gebruik je Kikkerpad), Rotterdam

Kinderboerderij De Oedenstee

De Oedenstee, gebouwd in 1972, gaat al heel wat jaartjes mee. Je vindt deze boerderij in Hoogvliet. En buiten het feit dat je hier naar de dieren kunt kijken, kun je er ook nog eens een potje jeu de boules spelen, de boerderij beschikt namelijk over een heuse jeu de boules baan. Heb je zelf geen materiaal? Je kunt het allemaal lenen op de boerderij én er is speluitleg aanwezig. 
Marthalaan 46, Hoogvliet

Uiteraard zijn er nog meer kinderboerderijen in Rotterdam te vinden. Het complete overzicht kun je terugvinden op de website van gemeente Rotterdam. De meeste kinderboerderijen zijn op alle dagen van het jaar geopend, met uitzondering van Eerste Kerstdag en Nieuwsjaardag.

De 1.2.3 set van Playmobil

En is het weer buiten te slecht om naar een kinderboerderij te gaan? In dat geval kunnen je kids zich, net als Ruben, uitleven op de kinderboerderijset van Playmobil. De 1.2.3 sets van Playmobil zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd tot en met 3 jaar. Ook leuk!

BewarenBewaren