Ik leerde mijn liefste vriendinnetje N. kennen tijdens onze gezamenlijke bijbaan bij de EXPO in Rotterdam. Het was ‘liefde’ op het eerste gezicht, want vanaf het allereerste moment waren we dikke vriendinnen. En hoe leuk, nu zijn we tegelijk zwanger. 

Samen volwassen geworden

N. en ik zijn inmiddels aardig wat jaartjes vriendschap, vriendjes, kroegen en reisjes verder. Nooit was het saai en er is in die 16 jaar eigenlijk niet heel veel veranderd. Ja, we hebben een heel ander leven dan toen, maar onze vriendschap is er nog steeds. En hoewel we elkaar niet meer elke dag zien of spreken, onze band is alleen maar sterker geworden. We zijn samen volwassen geworden, kennen elkaar door en door en weten precies wat we aan elkaar hebben. Gaat het met de één wat minder, dan weet de ander raad. En andersom natuurlijk.

Hét grote nieuws

Op vrijdag 14 oktober was het zover. N. vertelde mij in de Bakkerswinkel dat ze zwanger was van haar eerste kindje en dat zij en haar grote Spaanse liefde papa en mama zouden worden. Eigenlijk was de hele mededeling overbodig, want ik had al een voorgevoel. De manier waarop ze vertelde dat ze wilde afspreken, zei mij genoeg. Er was meer aan de hand en dat kon maar één ding betekenen.

De echo

Twee weken geleden mocht ik met N. mee naar de verloskundige. Er werd een echo van haar kindje gemaakt en ik kon aan haar gezicht zien hoe gelukkig ze was. Echt, het was donker in de kamer maar mijn bestie lag er wel degelijk te ‘shinen’. En ik? Ik deed stiekem met haar mee. Ik vind het maar al te leuk dat we tegelijk zwanger zijn en dat onze kindjes samen kunnen opgroeien.

Is het jouw weleens overkomen: tegelijk zwanger zijn met je beste vriendin? Ik ben heel erg benieuwd hoe jij dit hebt ervaren!