Strijken: you hate it or you love it. Zelf behoor ik tot de laatste categorie. Ik kan serieus ontspannen van een half uurtje was weg werken.

Vroeger

Ik denk dat dit vooral te maken heeft met vroeger. Mijn moeder was (en is) een strijk-addict en ik heb heel wat uren met haar op zolder doorgebracht terwijl zij aan het strijken was. Toen ik klein was, speelde ik ondertussen met poppen of in een tent en zongen we samen mee met de radio. Eenmaal op de middelbare school kroop ik maar wat graag op het logeerbed naast haar om daar te leren voor mijn proefwerk van de volgende dag. Strijken staat hierdoor voor mij symbool voor nostalgie en geborgenheid, en dat gevoel komt nog steeds terug.

Strijken

Strijken anno nu

Met een druk gezinsleven en een actieve peuter (lees: bergen met was), worden de stapels strijkgoed soms net iets groter dan gehoopt. Het komt voor dat we drie wasjes in een korte tijd draaien, en ik wil het liefst dat alle bovenkleding en alle spullen van Ruben netjes en gestreken terug de kast in verdwijnen. Theedoeken, hydrofiele luiers, spuugdoekjes en rompers: het strijkijzer gaat er overheen, want op deze manier blijven de stapels in de kast ook overzichtelijk en netjes. Overdreven? Misschien wel, maar ik ben dol op dit opgeruimde gevoel. En met ons tweede kindje op komst, kan ik nu al niet wachten om al die kleertjes in maat 50 weer door mijn handen te laten gaan…

Strijken

Het nut van een goede strijkplank

En als je dan strijkt, dan is het ook fijn als je hier een goede strijkplank en strijkijzer voor hebt. Ik was daarom ook erg blij dat ik een nieuwe strijkplank van Brabantia mocht uitproberen. Wow, deze is een stuk beter dan de plank die we hadden! In eerste instantie is het onderstel van de plank in meerdere hoogtes te verstellen. Je kunt zittend strijken, maar je kunt de hoogte ook opschroeven tot ruim een meter. Ideaal voor manlief met zijn lengte van bijna 2 meter. De plank is daarnaast lekker breed en door het frisse design vrolijkt hij meteen de zolderkamer op.

Ik kan weer voorlopig weer even vooruit wat strijken betreft. En met een nieuw Klein Rotterdammertje in zicht, hoef ik me voorlopig niet te vervelen.

Strijken

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Brabantia.