Afgelopen weekend was het zover: manlief en Ruben waren met z’n tweeën in Kopenhagen. Samen een paar daagjes weg, een soort van mannenweekend, zeg maar. 

Het jongetje en het vliegtuig

Begin van dit jaar polste lief Stefan bij mij wat ik ervan zou vinden als als hij een weekend met Ruben weg zou gaan. Ruben is gek op vliegtuigen en omdat Stefan voor zijn werk bijna wekelijks in een vliegtuig zit, wilde hij Ruben ook een keer meenemen. Prima, dacht ik. Gaan jullie lekker samen even weg. Quality time met elkaar en vooral heel veel herinneringen maken. Even later was de bestemming bepaald: Kopenhagen zou het worden. Op en top kidsproof, niet te ver vliegen en bovenal een erg fijne stad.

Mannenweekend

En zo werd het vanzelf hét bewuste ‘mannenweekend’. Ruben wist al dat hij samen met papa op vakantie zou gaan. Samen in het blauwe vliegtuig. Hij pakte de dag voor vertrek zelf zijn toilettas in en ook zijn eigen rugzakje met speelgoed moest mee. Op zaterdagochtend vertrokken ze, mijn kleine vriend trots met zijn rugzakje in de ene hand en zijn andere handje voor papa. Ik bleef thuis met Boris. En hoe ik de drukte in huis ook miste, ik vond het ook super fijn om alle tijd en aandacht te hebben voor het kleinste jongetje. Non-stop kroelen, spelen en lachen met elkaar.

Rare blikken

En ja, wat denken mensen als zij een volwassen man met een peuter samen in Kopenhagen zien? Sommige blikken waren vreemd en ook sommige mensen die wij vertelden over het weekend weg trokken één of meerdere wenkbrauwen op. Een vader alleen met zijn kind op vakantie terwijl er ook nog twee thuis blijven? Stefan deed het en ik ben er trots op. Geen idee wat Ruben er zich later van kan herinneren, maar het is ook het moment dat telt. En naar hun zin hebben ze het zeker gehad, dat staat vast.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren