Als Rotterdams gezin hebben ook wij een Rotterdampas. Voor ons dé manier om weer ideeën op te doen voor nieuwe uitjes. Zo had ik natuurlijk weleens gehoord van Trompenburg Tuinen en Arboretum, maar ik moet bekennen dat ik er tot afgelopen weekend nooit was geweest. Shame on me! Maar goed. We zijn er dus geweest en leuk was het. 

Trompenburg Tuinen en Arboretum

We moesten even geduld hebben tot het eindelijk lekker weer was in het Rotterdamse (lees: een weekend zonder regen), maar afgelopen zaterdag was het dus zover. Op naar Trompenburg! Ik had me er vooraf veel van voorgesteld, maar in werkelijkheid bleek mijn verwachting maar voor een gedeelte te kloppen. Want dat het zo groot en mooi was? Nee, dat had ik niet verwacht. En dat ook nog eens midden in de stad.

Trompenburg

Met kinderen naar Trompenburg

Ruben had het er vanaf het eerste moment enorm naar zijn zin. Ik was nog even bang dat hij voor de naastgelegen speeltuin koos (leuk voor als je klaar bent bij Trompenburg), maar gelukkig stond het vooruitzicht van een mooie tuin hem nét even meer aan. Eenmaal binnen was ik verbaasd dat hij als 3-jarige ineens zo geobsedeerd leek door de natuur. Hij vond de verschillende bomen, bloemen en blaadjes geweldig en bleef maar kijken en voelen. En eerlijk is eerlijk: af en toe rende hij weg om stiekem te verstoppen, maar dat moet kunnen, toch? In de tijd dat wij binnen waren, heeft hij geen kik gegeven en dat is uniek voor mijn peuter. Voor grotere kinderen is er overigens een speurtocht te doen, dus ook zij zullen zich zeker niet vervelen.

Trompenburg

Eten en drinken

Ben je in Trompenburg en heb je trek gekregen? Ga dan zeker even langs in het Theehuis, in de Uithoek van de tuin. Je kunt hier terecht voor een kop koffie met gebak of een fijne lunch. Voor kids zijn er tosti’s en diverse sapjes.

Trompenburg

Trompenburg

Trompenburg en de Rotterdampas

Je leest het: wij vonden ons bezoek aan Trompenburg erg geslaagd en gaan er zeker vaker naartoe! Ik ben ook heel erg benieuwd hoe de tuin er straks in de herfst en winter uitziet. Met de Rotterdampas heb je onbeperkt gratis toegang. Just saying!

Trompenburg

Trompenburg Tuinen & Arboretum, Honingerdijk 86 (beneden), Rotterdam

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren