Wat slapen betreft heb ik ik echt twee totaal verschillende kinderen. Waar baby Boris met gemak tot 8.30 uur kan uitslapen, begint voor Ruben de dag zodra de eerste zonnestralen zich laten zien. Irritant! Want ik vind elk tijdstip voor 6.00 uur veel te vroeg. En dus besloten we om maar eens een slaaptrainer aan te schaffen.

Een slaaptrainer: wat is het?

Een slaaptrainer kan een ideale uitvinding zijn: het helpt jouw kindje namelijk met het krijgen van tijdsbesef in de ochtend. Door middel van verschillende kleuren licht op de slaaptrainer kun je jouw kind leren wanneer het tijd is om op te staan. Is je kindje wakker en brandt er nog geen lichtje? Dan is het tijd om vooral nog even lekker te blijven liggen.

En, werkt het bij ons?

Het moest maar eens afgelopen zijn met dat vroege opstaan, zeker in het weekend. En zo verscheen schaapje Sam naast Ruben zijn bedje. Sam doet zijn ogen dicht als Ruben naar bed gaat (we maken er een heel ritueel van) en een half uur voor de afgestelde tijd licht zijn buikje op. Met verschillende sterren gaat het aftellen naar de tijd van opstaan dan echt beginnen. Is het eenmaal zover? Dan opent Sam zijn ogen en weet Ruben dat hij zijn bedje uit mag. Easy does it, zou je zeggen. En hoewel we echt heel veel discipline nodig hadden om Ruben er steeds weer van te overtuigen dat Sam leidend is, hebben we de afgelopen dagen telkens tot 7.00 uur kunnen slapen. Een mijlpaal na maanden vroeg wakker worden!

Dit zijn de leukste slaaptrainers van dit moment

En al moesten we aardig volhardend zijn, een slaaptrainer lijkt dus wel te werken. Misschien is het ook iets voor jullie? Ik heb de leukste slaaptrainers voor je op een rijtje gezet.

Slaaptrainer

#1. Slaaptrainer Sam, €44,95
#2. Slaaptrainer MyBuddy, €47,99
#3. Slaaptrainer Mickey, €52,90
#4. Slaaptrainer Nijntje , €37,99
#5. Slaaptrainer Pam, €44,99

En nu maar hopen dat het voorlopig gedaan is met de korte nachten…

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren