Zo’n dag: in de ochtend rennen om op tijd en zonder spuugvlekken op mijn kleding op kantoor te verschijnen en vervolgens aan het einde van de dag als een malle naar huis om eerst nog de kindjes van de crèche te halen. Met twee huilende kids op de achtergrond (want: honger) snel iets te eten maken en er daarna voor zorgen dat de kindjes schoon en op tijd naar bed gaan. Dan nog even snel opruimen, de vaatwasser aanzetten en dan is het zover: ook ik ben er klaar mee. De dag is voorbij gevlogen en ik heb het idee dat ik alleen maar voor anderen heb gerend. Zowel op het werk als thuis en van tijd voor mezelf is het niet gekomen. 

Balans

Een typisch gevalletje van niet helemaal in balans zijn? Zou heel goed kunnen! Want als werkende moeder van twee boys vind ik het soms (nou ja, eigelijk best vaak) lastig om aan mezelf te denken. Mijn gezin staat op nummer 1, dan volgt mijn werk, dan de andere mensen in mijn omgeving en daarna ben ik zelf een keer aan de beurt. Tijd voor echte ontspanning of om even helemaal niets te doen? Ik kan me niet herinneren wanneer dit voor het laatst was. En heel eerlijk, ik kan er alleen mezelf de schuld van geven. Want ik ben degene die zichzelf ‘minder belangrijk’ lijk te vinden en degene die geen tijd vrij maakt om echt in balans te zijn.

Ik ga er iets aan doen!

Twee weken geleden sprak ik Brigitte. Ook moeder en bekend met het fenomeen ‘rennen en geen balans kennen’. Speciaal voor moeders organiseert Brigitte daarom op zaterdag 26 augustus aanstaande in Rotterdam haar eerste workshop ‘Create your flow’. In een kleinschalige setting wordt er weer ruimte en rust gecreëerd in je hoofd, lichaam én agenda. Kijk, dat is nou net waar ik behoefte aan heb. Ook mooi meegenomen: tijdens de workshop komt yoga aan bod én wordt er voor een hele fijne en gezonde lunch gezorgd. Brigitte belooft iedere mom aan het einde van de workshop een flow die je helpt om ruimte te creëren zodat je productiever wordt, meer focus hebt en hierdoor dus ook geen gehaast gevoel meer ervaart.

Ga jij met mij mee?

Mij lijkt het dus wel wat, deze workshop. Want als ik beter in mijn vel zit, hebben mijn kids er ook profijt van. Heb jij zin en tijd om op zaterdag 26 augustus tussen 10.00 en 14.00 uur met mij mee te gaan? Er zijn nog enkele kaarten voor de workshop te koop, dus meld je snel aan! Je kunt dit doen via het Facebook-event dat Brigitte hiervoor aanmaakte.

See you there?

Foto credits: Prisca Visser

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren