We hadden er al een tijdje naar uitgekeken, de eerste vakantie met Boris en dus de eerste keer dat we met z’n vieren op reis zouden gaan. Twaalf dagen even helemaal weg en genieten van elkaar. Het liep echter anders dan we verwacht hadden. 

Naar Duitsland!

Onze eerste vakantie met Boris boekten we een week na zijn geboorte. Dan staat het maar vast, dachten we. Het werd Winterberg in Duitsland. Een mooi huisje in de bergen en niet al te ver rijden. Op een vakantiepark niet te vergeten en als je me 4 jaar geleden had verteld dat ik naar zo’n park zou gaan, had ik je voor gek verklaard. Voordat er kids waren, was geen bestemming ons te ver. Vliegafstanden korter dan 10 uur kenden we eigenlijk niet en zwanger van Ruben maakten we nog een rondreis door Vietnam en Cambodja. Andere koek dus, nu. Maar goed, we hadden net een baby gekregen en we wisten niet precies hoe alles zou gaan. En op zo’n park heb je alles wat kids nodig hebben. Op naar Landal GreenParks Winterberg.

Ziek kindje

En dus vertrokken we twee weken geleden met een auto vol (man o man, wat een spullen) naar Winterberg. Boris was de dag voor vertrek al niet heel erg lekker. Ik dacht dat er tandjes in het spel waren, er waren immers twee stipjes op zijn tandvlees te zien, maar eenmaal aangekomen in Duitsland werd de koorts alleen maar hoger. Het gekrijs nam oorverdovende vormen aan en ging door merg en been. Een telefoontje naar een Duitse huisarts dan maar. Die adviseerde ons om maar meteen naar een kinderarts te gaan. Daar werd Boris onderzocht en bleek hij flink ziek te zijn. Acute bronchitis en een urineweginfectie (echt, hoe komt een baby van 4 maanden oud hieraan?) waren de boosdoeners. Drie uur later en met een tas vol medicijnen reden we terug naar ons huisje. Het was de tweede dag van onze vakantie, dat beloofde nog wat voor de andere dagen.

Ruben vakantie

Aan huis gekluisterd

Boris bleef in totaal 9 dagen ziek. We zijn na ons eerste bezoek aan de kinderarts nog twee keer met hem terug geweest. In de tussentijd maakten we het beste van onze vakantie, want er was ook nog een peuter mee die niet ziek was en die het prima naar zijn zin had op het vakantiepark. We verdeelden de dag in delen en deden beiden leuke dingen met Ruben als de ander thuis bij Boris bleef. En toch, we hebben genoten van onze tijd met elkaar in Winterberg. Het was vervelend dat Boris zo ziek was, vooral voor hem, maar het gaf ook ons de gelegenheid om zelf goed voor hem te zorgen. We hadden vakantie en dus alle tijd voor hem. Geen zorgen om werk, opvang of gebroken nachten, maar gewoon heel veel kroelen met het kleine jongetje en ervoor zorgen dat hij snel weer beter werd. En beter werd hij, gelukkig! Die eerste vakantie met Boris zal ik niet snel vergeten. Ik geloof dat we hem gewoon nog een keertje overdoen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren