Nog heel even en dan is mijn peuter niet meer het enige kind in huis. En hoe leuk ik het ook vind dat er een broertje voor hem komt, ik zal onze momentjes samen zo missen. 

De liefde voor je kind

Echt, ik had vooraf geen idee wat het moedergevoel met me zou doen. Nooit geweten dat ik zoveel van een soms kleine draak zou houden en nooit beseft hoe kwetsbaar het moederschap me maakt. Ruben is altijd ‘aan’ in mijn gedachte en na een werkdag kan ik vaak niet wachten om naar hem toe te gaan. Vaak nog voordat ik mijn fiets in de tuin heb gezet, staat hij al bij de voordeur op me te wachten: “Mama, heb je mij gemist?” roept hij dan? “Ja, natuurlijk lieffie!” is mijn antwoord en een innige omhelzing met zijn kleine armpjes en heel veel kusjes volgen.

De aandacht verdelen tussen twee kids

En nu komt dus binnenkort het moment dat ik mijn aandacht tussen twee mannetjes moet gaan verdelen. Hoe dichterbij dat moment komt, hoe bewuster ik me hiervan ben. De baby heeft straks écht alle aandacht en zorg nodig en ik vind het lastig om me voor te stellen hoe ik dat in de praktijk moet gaan doen en hoe Ruben dit zal ervaren. Even samen met zijn nieuwe treinbaan spelen of samen op de bank Peppa Pig kijken is dan misschien niet meer zo vanzelfsprekend als dat het nu is. Ik geniet zo van deze kleine momenten samen en wil er het liefst nog duizend herinneringen bij verzamelen voordat ons nieuwe gezin een feit is.

Zwangerschapsverlof

Ik werk als freelancer en had tot een week geleden nog bedacht dat ik lekker lang zou blijven doorwerken. Want waarom ook niet? Ik voel me redelijk goed en werk voelt voor mij niet als werk, eerder als ontspanning met de fijne bijkomstigheid dat het ook nog eens iets oplevert. Ik ben daar nu wel op terug gekomen. Verlof wordt echt verlof, ik ga 5 weken voor de uitgerekende datum stoppen met werken en heel veel nieuwe herinneringen maken met mijn kleine lieve vriendje die binnenkort toch echt grote broer is.

Alle foto’s bij deze blog zijn gemaakt door Annemarie Andriessen van Klik-Klak fotografie. Is zo’n (zwangerschaps) fotoshoot ook iets voor jou? Neem dan contact op met Annemarie voor de mogelijkheden. Ik kan je haar van harte aanbevelen!