Het is alweer kerstvakantie! Wow, wat is dit jaar voorbij gevlogen… Maar kerstvakantie betekent natuurlijk ook dat de kids twee weken vrij zijn. Wat is er dan voor leuks te doen in het Rotterdamse? Kleine Rotterdammer heeft de leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet. 

De leukste Rotterdamse activiteiten in de kerstvakantie

Winterwijck in Plaswijckpark

Ga in de kerstvakantie zeker eens naar Plaswijckpark! Je vindt er een overdekte kunstijsbaan en kunt er met kids ook diverse winterse sporten beoefenen, zoals mini-curling, ijshockey en een wedstrijdje doen wie het snelste is op het loopskiparcours.

Workshop sprookjesfotografie in het Nederlands Fotomuseum

Zijn jouw kids verzot op sprookjes of fotografie? Neem ze dan zeker mee naar het Fotomuseum, want daar kunnen kinderen tussen 7 en 12 jaar oud een heuse workshop sprookjesfotografie volgen. Meer weten? Bekijk dan de website van het Nederlands Fotomuseum.

Ga eens naar de Kunsthal!

In de kerstvakantie organiseert de Kunsthal rondleidingen, workshops en activiteiten voor jong en oud. Ga samen op ontdekkingstocht en vier de feestdagen met fotografie en design. Maak je eigen C-Stunner brilontwerp, ga op speurtocht door Making Africa of kruip in de huid van ‘Fiep Bakeliet’. Het volledige programma tref je hier aan.

Maaspodium: genoeg voorstellingen te zien

Van 23 tot en met 30 december kun je met de hele familie in het Maaspodium terecht voor hartverwarmende dans-en theatervoorstellingen met heel veel fijne extra’s! Wat dacht je onder andere van een kerstbrunch? Het gehele programma vind je op de website van het Maaspodium.

Lekker eten!

En natuurlijk hoort lekker eten ook bij de kerstvakantie, toch? Ga daarom eens lunchen met kids, neem ze ’s avonds mee uiteten (opblijven is toegestaan in de vakantie) of bak samen de lekkerste koekjes.

Wat doen jullie deze vakantie en heb je tips om dit lijstje mee aan te vullen? Laat het weten in een reactie onder dit bericht.

Enjoy!