Het jaar 2016 is bijna ten einde en man-o-man, wat een veelbewogen en bijzonder jaar was het!

Er veranderde veel bij mij in 2016, zowel op zakelijk gebied als privé. En nu ik erover nadenk, kan ik niet anders dan concluderen dat ik nog nooit zo’n bewogen jaar heb gehad. Wat is er dan allemaal gebeurd? Je leest het in deze terugblik!

Van vaste baan naar freelancer

Eind 2015 had ik mijn vaste baan bij een online uitgeverij al opgezegd om in 2016 als freelance Communicatie Adviseur aan de slag te kunnen. Een drukke en vaste baan was fijn en bood veel zekerheid, maar ik kon het ook heel slecht combineren met mijn gezin thuis. Manlief bevindt zich voor zijn werk wekelijks in een vliegtuig en daardoor ben ik de aangewezen persoon om doordeweeks thuis de ballen hoog te houden. Ik vind dit alles behalve een probleem, maar hierdoor heb ik wel een bepaalde mate van flexibiliteit nodig om mijn werktijden zelf te kunnen indelen. En wow, ik had nooit verwacht dat ik het freelance bestaan zo fijn zou vinden! Ik kan mijn eigen tijden indelen én kies de opdrachten uit die ik leuk vind. Beter kan niet!

Kleine Rotterdammer groeit hard in 2016

Doordat ik als freelancer iets flexibeler ben en iets meer tijd heb, heb ik ook Kleine Rotterdammer meer aandacht kunnen geven. En wat is het fijn om te zien dat de bezoekersaantallen elke maand nog stijgen! Bloggen vind ik geweldig om te doen, het is mijn uitlaatklep en hobby tegelijk, en ik vind het fantastisch dat ik hier zoveel moms mee kan bereiken en dat ik er zoveel andere mensen door leer kennen. En de kers op de taart wat Kleine Rotterdammer betreft? Dat was natuurlijk de nominatie voor de Dutch Mom Blog Awards in de categorie talent. Ik heb helaas niet gewonnen, maar de nominatie alleen al was een hele eer.

Kindje twee op komst

En ja, dan was daar ook nog een nieuw Klein Rotterdammertje. Nu nog veilig opgeborgen in mijn buik, maar over zeven weken gaan we hem dan toch echt ontmoeten. Inmiddels ben ik wel klaar met zwanger zijn en Ruben kijkt erg uit naar zijn nieuwe broertje. Nog heel even en dan is het zover…