Rotterdam is booming! En dat blijkt wel uit de toename van bezoekers én nieuwe bewoners in de stad. Maar wat zijn nu echt de leukste plekjes die je niet mag missen als je een dagje in de Maasstad bent? Wat zijn de fijnste hotspots die ook nog eens op maandag geopend zijn? Lees snel verder voor de 5 favorieten van Kleine Rotterdammer.

Dit kun je op een vrije maandag doen in Rotterdam

Sajoer

Wie denkt aan gezond en aan Rotterdam, denkt aan Sajoer. Met een tweede vestiging op komst is dit bij uitstek hét adres waar je terecht kunt voor de lekkerste slowjuices en gezonde ontbijt-en lunchgerechten. Je vindt Sajoer in het populaire Maho-kwartier, hét hippe winkelgebied van Rotterdam.
Sajoer, Botersloot 46a, Rotterdam 

Hopper 

Hopper staat voor eindeloze koffiesessies en een goede lunch. Zoek een plekje in de lichte ruimte, bestel een cappuccino of een latte en relax. Rotterdam telt overigens twee Hoppers; eentje in het centrum en een vestiging in Noord. Beide vestigingen zijn zeker de moeite waard!
Hopper, Schiedamse Vest 146 en Zwaanshals 474, Rotterdam 

SHPPR

Op zoek naar een nieuwe outfit? Ga dan eens naar SHPPR! Op de Van Oldenbarneveltstraat, vlakbij SUE, vind je één van de leukste boutiques van Rotterdam. Denk aan: mode, veel Scandinavische merken en een relaxte sfeer.
SHPPR, Van Oldenbarneveltstraat 113, Rotterdam 

Hutspot Rotterdam

Zin om naar een conceptstore te gaan? Daar weet Rotterdam wel raad mee. Eén van de leukste is Hutspot aan de Karel Doormanstraat. Grote kans dat je niet met lege handen vertrekt, er is zoveel moois!
Hutspot Rotterdam, Karel Doormanstraat 317, Rotterdam

Hotel New York

Een vleugje authentiek Rotterdam opsnuiven? Ga dan eens naar Hotel New York! Vroeger vertrok hier de boot met gelukszoekers naar Amerika, tegenwoordig is het een populair restaurant annex hotel. Zin in een wandeling? Vanaf Hotel New York steek je via loopbrug ‘de hoerenloper’ zo over naar het upcoming Katendrecht.
Hotel New York, Koninginnenhoofd 1, Rotterdam 

BewarenBewaren