Nu het weer bijna 5 december is, worden er ook in Rotterdam genoeg Sinterklaas activiteiten georganiseerd. Waar moet je precies zijn? Kleine Rotterdammer zocht het voor je uit, lees snel verder!

4 keer doen: de leukste Sinterklaas activiteiten van Rotterdam

Sinterklaas in het Maritiem Museum | 17 november tot en met 5 december

In de haven van Professor Plons klinkt ‘Zie ginds komt de stoomboot’ van de kades en de schepen liggen vol cadeaus die uitgeladen moeten worden. Er is alleen een groot probleem… De inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijt die in één van de containers in de haven zitten. Maar welke? De professor kan de hulp van de kinderen goed gebruiken. Hij heeft hulppietenpakken aan boord, kom jij helpen?
Maritiem Museum, Leuvehaven 1, Rotterdam

Sinterklaas in Plaswijckpark | zondag 25 november

De Goedheiligman brengt op zondag 25 november een bezoek aan één van de leukste parken van Rotterdam. Om 13.30 uur start het programma op de gloednieuwe schaatsbaan van het park. Op de foto met Sinterklaas? Dat kan! Het programma is rond 16.30 uur afgelopen en kindjes die lief zijn geweest, krijgen iets lekkers. Meer info? Bezoek dan de website van Plaswijckpark.
Plaswijckpark, Ringdijk 20, Rotterdam

Sinterklaas in Plaswijckpark

Voorstelling ‘Waar komen Pieten vandaag?’ in het Bibliotheektheater | woensdag 28 november om 15.00 uur (3+)

Dat de Sint uit Spanje komt weet iedereen. Maar waar komen zijn trouwe Pieten eigenlijk vandaan? En hoe zijn ze zulke goede acrobaten geworden? Eindelijk krijgen we antwoord op deze vragen. Deze Sinterklaasvoorstelling is een energieke mix van theater, muziek, beeldprojecties en jongleren. Gebaseerd op het prentenboek Piet en de Piraten van Tjibbe Veldkamp. Goed om te weten: er zijn geen zwarte-, rode-, kleuren- of vegenpieten aanwezig tijdens deze voorstelling.
Centrale Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110, Rotterdam 

Sint Sing Along | zondag 2 december om 11.00 uur (3+)

Ook dit jaar komt Sinterklaas met zijn Pieten langs bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest met een nieuw avontuur. Naast een spannend verhaal, verteld door de Sint, worden er samen met het kinderkoor van Hofplein liedjes gezongen waarbij iedereen naar harte lust mag meezingen.
Bekijk de website van het RPhO voor meer informatie over dit kinderconcert

En kunnen jouw kids niet wachten tot het pakjesavond is? Download dan de gratis aftelkalender van Blitz Ontwerpt. Doen!

BewarenBewaren

BewarenBewaren