Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor in de kerstvakantie? Dan is IJsvrij Park Festival echt een aanrader voor jong en oud! Midden in Het Park bij de Euromast, vlak voor parkcafé Parqiet is een prachtige ijsbaan neergelegd, waar je tot en met 7 januari lekker kan schaatsen, smullen van winterse lekkernijen en in de weekenden kan genieten van een cultureel programma.

IJsvrij Park Festival: schaatsen, poffertjes en glühwein

Afgelopen zondag was misschien wel de perfecte dag voor een dagje gevuld met winterpret: een waterig december zonnetje en niet al te koud. De ijsbaan lag er mooi bij, met nog wat overblijfselen van de sneeuw van vorige week zag het er nog idyllischer uit. Met de lampjes, de kerstbomen en het paviljoen is het IJsvrij Park Festival een super sfeervolle plek geworden. In het paviljoen staan er heerlijk winterhappen op de kaart zoals kaiserschmarren, poffertjes of een boerenkoolburger. Als je je op de schaatsbaan wilt begeven betaal je voor een familiepas (2 volwassenen en maximaal 3 kinderen t/m 12 jaar) € 25,- inclusief de schaatsen. Het festivalterrein is gratis toegankelijk, dus als je alleen voor een kopje glühwein langs wilt komen, kan dat zeker!

Schaatsbaan IJsvrij Park Festival

Uitje met de kids of liever borrelen met vrienden: hier kan het gewoon allebei!

In de weekenden is er naast het schaatsen en het paviljoen ook een cultureelprogramma. Wat dacht je van silent disco schaatsen met kersthits op de vrijdagavond, of een familiedag met theater op de zaterdag?

Er is ook een klein winkeltje naast de schaatsbaan waar je terecht kan voor leuke kerstkadootjes, of een extra muts of sjaal. Ik scoorde er een mooie hoofdband van het Rotterdamse merk Granny’s Finest. Een superfijne gebreide hoofdband “designed by the new, handmade by the best”.

Wat was het een heerlijke winterse zondagmiddag op het IJsvrij Park Festival! Een hele mooie kidsproof activiteit, maar ook zeker leuk voor een romantisch rondje schaatsen met je partner, of voor een winterse borrel met vrienden of collega’s. Mij kan je hier de komende weken nog wel vaker vinden!

IJsvrij Park Festival, Het Park (tegenover Parqiet), Rotterdam

BewarenBewaren

BewarenBewaren