Vandaag werd een nieuw initiatief geïntroduceerd waar wij helemaal achter staan: #groenemaandag! Dat betekent dat wij de komende weken elke maandag op de vegetarische toer gaan. Doen jullie mee?

Teveel vlees en te weinig groente

Uit een uitgebreid onderzoek van de overheid blijkt dat Nederlanders niet alleen te weinig groente en fruit eten, we eten ook te veel vlees. Slecht voor onze gezondheid, want het eten van teveel vlees kan leiden tot chronische ziektes en obesitas. Daarnaast is het eten van vlees ook nog eens slecht voor het milieu. Ik ben me van deze feiten maar al te goed bewust, maar weet ook dat wij veel vaker vegetarisch kunnen eten dan dat we nu doen. Met een peuter van drie jaar is het wat eten betreft vaak kiezen voor de makkelijkste weg. Meneer is namelijk nogal kieskeurig wat zijn avondmaal betreft. En ja, hij eet wél heel graag vlees…

#groenemaandag

Om Nederlanders bewuster te maken, is het vanaf maandag 13 maart tot en met 14 april iedere maandag #groenemaandag. Dat betekent dat er op deze dagen geen vlees en juist meer groente op het menu staat. HelloFresh, voorstander van gezonde maaltijden, heeft samen met Kantar TNS onderzoek gedaan naar de eetgewoontes van Nederland. En wat blijkt?

# 45% van de Nederlanders eet elke dag vlees en nog eens 29% eet tussen de 5 en 6 keer per week vlees.
# 70% zegt gehecht te zijn het eten van vlees en de helft vindt een gerecht zonder vlees of vis saai.
# Kipfilet wordt het meest gegeten door Nederlanders.
# Wat groente betreft kiezen we het vaakst voor de aardappel.
# 25% van de mannen vindt het een afknapper wanneer hun date vegetarisch blijkt te zijn.
# 84% van de mannen drinkt liever nooit meer bier dan dat zij het eten van vlees zouden moeten opgeven.

groenemaandag

Vegetarische recepten voor kinderen

In het kader van #groenemaandag is dit voor mij hét moment om eens goed na te denken hoe ik vlees bij ons van het menu af kan krijgen, zonder de kans dat mijn kleine meneer dit als gelegenheid ziet om zijn avondmaal te skippen. Wat zijn dan de ideale maaltijden waarbij je geen vlees nodig hebt? Ik heb hieronder 5 vegetarische gerechten voor je op een rij gezet die stuk voor stuk ook geschikt (lees: lekker en dus niet saai!) zijn voor kids.

#1. Fettuccine met cherrytomaten uit de oven

#2. Preicannelloni met spinazie en mascarpone

#3. Pizza met pompoencrème en groente

#4. Zoete bloemkool-broccolisoep

#5. Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en soepstengels

Zelf hebben wij de oranje groenten-pindasoep uit de HelloFresh box uitgeprobeerd. En wat was het een super lekker vegetarisch gerecht! Voor Ruben was het soepje ook prima: er dreef een hardgekookt eitje in, pindakaas was één van de ingrediënten (“We eten pindakaassoep!”) en het volkoren pita-broodje maakte de maaltijd compleet. Zo zie je maar, vegetarisch hoeft helemaal niet saai te zijn. Wij komen de #groenemaandag wel door!

HelloFresh met korting uitproberen?

Wil jij ook de groene gerechten van HelloFresh eens uitproberen? Bestel dan een proefbox en ontvang met de code GROENEMAANDAG2017 maar liefst 20% korting! Deze kortingsactie is geldig tot en met 15 april 2017. Kijk voor de voorwaarden op de website van HelloFresh, waar je tevens meer tips en tricks vindt om minder vlees en meer groente aan je menu toe te voegen.

En, doe jij ook mee met #groenemaandag? Laat je reactie en je ervaringen dan achter onder dit bericht. Eet smakelijk!

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met HelloFresh.