Jaja, mijn kleine meneer is nu toch echt 4 jaar oud!

Eindelijk 4!

Afgelopen zaterdag was het zover: Ruben vierde zijn 4e verjaardag. Ik had er, net als Ruben, lang naar uitgekeken. Het is toch een soort van mijlpaal en ik merkte dat wij beiden toe waren aan de volgende stap. Ruben klaar om naar school te gaan, en ik klaar om wat meer tijd alleen met Boris te hebben. Maar voordat het zover was, moest zijn verjaardag natuurlijk gevierd worden!

Feest

En dat deden we, op zaterdag 6 januari, de dag waarop mijn peuter officieel een kleuter werd. De dag ervoor was zijn afscheid bij de crèche en ik moet bekennen dat het wel even een dingetje was. Met de verhuizing van Ruben naar de basisschool en de bso, verhuist Boris mee naar een nieuwe crèche. Ook voor hem namen we dus afscheid. En tja, dat viel best even zwaar na de lieve woorden en knuffels van de juffen. Wat hebben ze goed voor de mannen gezorgd, ook toen het met Boris wat minder ging hielden ze mij op de hoogte van alles wat hij deed.

De taart voor Ruben

De taart

Maar terug naar Ruben dus, want hij vierde feest. Met een taart en niet zomaar eentje: Sprinkles Bakery maakte wel een heel bijzonder en erg lekker exemplaar. Bovenop een auto en vanbinnen gevuld met cake, witte chocolade, framboos en amandel. En deze taart zag er niet alleen heel erg lekker uit… Need I say more?

De eerste schooldag

En vandaag was het zover, de eerste schooldag van Ruben. Omdat december een drukke periode is op zijn basisschool, had hij vooraf niet gewend. Des te benieuwder was ik hoe hij het zou vinden. Al om half 8 vanmorgen stond hij klaar in de gang: “Nou mama, zullen we dan maar gaan?”. Het werd me nogmaals duidelijk: de meneer in kwestie was er echt klaar voor. En dat bleek toen ik hem vanmiddag ophaalde. De juf vertelde hoe goed het was gegaan en Ruben kwam blij en enthousiast thuis. Vanaf vandaag is kleine man echt een kleuter. En vanaf vandaag ben ik zijn trotse schoolpleinmoeder.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren