Een tijdje geleden werd mij de vraag gesteld: hoe belangrijk vind je het hoe je kinderen gekleed gaan? Nou, om eerlijk te zijn hecht ik hier best veel waarde aan. Want ook al zijn mijn jongens nog klein, ik vind het toch een prettig idee dat ze goed en netjes voor de dag komen. Ook voor mezelf vind ik dit belangrijk, dus waarom dan niet voor mijn kids?

Kleding kopen voor mijn jongens

Kinderkleding kopen: I love it! Laat mij een paar uur mijn gang gaan en de aankopen zijn niet op een hand te tellen. Het is niet zo dat ik helemaal los ga in de goedkopere en bekende winkelketens, maar ik maak graag een mix van mooie en kwalitatieve basics gecombineerd met skinny broekjes. Want met een smal lijfje werkt een skinny toch het beste. Schreeuwerige printjes zijn niets voor mij en gelukkig hebben de jongens er tot nu toe ook hun zinnen niet op gezet.

Shoppen met of zonder kind erbij?

Ik maakte laatst de fout om met Ruben te gaan shoppen. Ruben, toen nog 5 jaar oud, heeft wat kleding betreft al een eigen willetje en wilde per se lichtblauwe kaplaarsjes voor de winter. Lichtblauw en modder: niet echt een hele goede combinatie, maar het kind bleef stug volhouden dat hij toch echt alleen deze laarzen wilde dragen. Ik gaf hem zijn zin (want: moe en geen zin in gedoe in de winkel), maar ik had echt al na een week spijt. Je raadt het al: de laarzen waren in een mum van tijd smerig. Na dit voorval duik ik het liefst alleen de winkels in of shop ik online als de jongens op bed liggen.

Kinderkleding: belangrijk of niet?

Om nog even op deze vraag terug te komen: ik vind kinderkleding heel belangrijk en ben er bewust mee bezig hoe de jongens gekleed zijn. Het is toch een soort verlengstukje van mezelf. Als ze naar de crèche of opvang moeten ben ik minder kritisch, maar op een gewone doordeweekse dag zien mijn meneertjes er tip-top verzorgd uit. Hopelijk blijven de jongens hier nog even voor te porren…