Ik vind het soms lastig: tijd voor mezelf vrij maken en er dan echt van kunnen genieten. En omdat ik al veel te lang niet naar de schoonheidsspecialiste was geweest (lees: voor de geboorte van Ruben en hij wordt bijna 3), vond ik het de hoogste tijd om hier verandering in aan te brengen. Op naar Skin by Dermalogica, here we go…

Tijd voor een bezoek aan de skin coach

Ik merk soms aan mijn huid dat ik ouder word. Fijne lijntjes, soms wat rimpels en sneller tekenen van vermoeidheid onder mijn ogen. Ik weet het, het hoor erbij, maar het zou fijn zijn als ik het proces nog enigszins iets zou kunnen vertragen. Daarnaast neem ik veel te weinig tijd voor mezelf en ik heb besloten dat daar verandering in moet komen. Ik hoef niet altijd ‘aan’ te staan voor gezin of werk, maar mag ook best eens even helemaal niks doen en genieten. En als het dan ook nog eens goed is voor je huid, is het alleen maar mooi meegenomen, toch?

Skin by Dermalogica

Skin by Dermalogica

Op een druilerige maandagmiddag was het zover: ik had een afspraak met Dermalogica expert Annika van Skin by Dermalogica. Deze salon (vlakbij de Meent) kende ik al, maar ik was er veel te lang niet geweest. Annika heet me hartelijk welkom en samen nemen we mijn ‘verlanglijstje’ voor huidverbetering door. Eenmaal in de (voorverwarmde!) stoel begint het echte werk en bekijkt Annika mijn huid nauwkeurig. Zoals verwacht was er sprake van dehydratatie en ook de fijne lijntjes en droge plekjes worden geconstateerd. Op mijn kaaklijn treft ze nog wat onzuiverheden aan, lang leve de hormonen. Annika weet genoeg en start een behandeling die speciaal voor mij op maat gemaakt is.

Skin by Dermalogica

Schoon, schoner, schoonst!

Zoals de naam van de salon al doet vermoeden, wordt er alleen met het merk Dermalogica gewerkt. Fijn! Want hoewel dit natuurlijke merk niet voordelig is, weet ik dat ik er profijt van heb en dat het goed is voor mijn huid. Annika start met een dubbele reiniging en vervolgt met een exfoliatie (een soort scrub), waarmee dode huidcellen worden verwijderd en de aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd. Daarna is een dieptereiniging onmisbaar in deze behandeling. Hierbij worden alle oneffenheden grondig weggehaald.  Na een serum, een masker (ondertussen worden mijn wenkbrauwen geëpileerd én geverfd), nog een serum, een dagcreme en een oogcreme, is het werk gedaan. Mijn huid voelt lekker zacht aan en is alles behalve rood of geïrriteerd.

Skin by Dermalogica

Hoe nu verder?

Op basis van mijn huidconditie en zwangerschap vertelt Annika vervolgens alles over de producten die ik goed zou kunnen gebruiken. Het liefst schaf ik het hele arsenaal meteen aan, maar ik weet me in te houden (de feestdagen zijn op komst) en ga voor de producten waar ik het meeste aan zal hebben. Ik plan vast een nieuwe afspraak voor over zes weken in. Dit uurtje ontspannen is me veel te lief en ik gun het mezelf over een paar weken weer. Want ja, waarom ook niet?

Ben je benieuwd geworden naar Skin by Dermalogica? Bezoek dan de salon (Haagseveer 120) en houd Kleine Rotterdammer goed in de gaten. Volgende week verloten we namelijk een hele fijne behandeling en ik beloof het je: deze wil je niet missen!