Sinds ik moeder ben geworden voel ik me soms net een zacht gekookt ei. Het moederschap heeft me kwetsbaar gemaakt en alle nare en zielige berichten die ik over kinderen tegenkom, klik ik meteen het liefste weg. Ik wil niet geconfronteerd worden met het leed van anderen, het maakt mij als moeder bewust van het feit dat er ook iets met mijn kind zou kunnen gebeuren. En dat is het allerergste wat me zou kunnen overkomen…

Prinses Beatrix Spierfonds

Onlangs kwam ik in contact met het verhaal van de zevenjarige Joey. Joey is door zijn spierziekte SMA helaas niet ouder geworden dan 7 jaar. Afgelopen januari overleed hij aan de gevolgen van deze ernstige ziekte. En Joey is niet de enige: jaarlijks sterven er meerdere kinderen, zelfs pasgeboren baby’s, aan een chronische spierziekte. Het Prinses Beatrix Spierfonds vindt dat hier, geheel terecht, iets aan gedaan moet worden. Zij financieren en stimuleren onderzoek naar genezing en kwaliteit van leven voor spierziektepatiënten nu. Samen met internationale experts maakt het fonds zorgvuldige afwegingen over welke onderzoeken er worden gefinancierd. Zo weet iedereen die meehelpt zeker dat zijn of haar geld en inspanning van echte waarde zijn.

Joey

De kleine Joey is het boegbeeld van de nieuwe campagne van het Spierfonds. En ook al steek ik liever mijn kop in het zand (want dan hoef ik er ook niet teveel bij stil te staan), bij deze campagne kon ik dat even niet. Het verhaal van Joey en zijn ouders raakt mij recht in het hart en het moet gedeeld worden om zo te voorkomen dat meerdere kinderen dit verschrikkelijke lot overkomen. Alleen al door het zien van dit filmpje over Joey weet je waarom het zo belangrijk is dat het Spierfonds bestaat.

Alles is relatief

Terwijl ik deze blog typ, ben ik net terug van vakantie en sta ik op het punt naar de uitreiking van de Dutch Mom Blog Awards te gaan. En hoe leuk de vakantie ook was en hoe tof het ook is om genomineerd te zijn voor de Dutch Mom Blog Awards, dit is echter maar relatief. Want de gezondheid van kinderen is het allerbelangrijkste en het verhaal van Joey zet mij weer even met beide benen op de grond.

Wil jij een donatie doen aan het Prinses Beatrix Spierfonds? Dat kan hier!