Het is weer bijna weekend! En dubbel-goed nieuws, want er staat ons weer een lang weekend te wachten. Nog geen idee wat je gaat doen? Kleine Rotterdammer heeft 3 tips verzameld om te doen met Pinksteren in Rotterdam. 

 3 keer doen met Pinksteren in Rotterdam

Hyperverzinsel Theatertour in de Kunsthal | zondag 4 en maandag 5 juni

Wat is echt? De jongste generatie hyperrealisten (vanaf 5+) ontdekken het samen met theatermaker Camie Bonger tijdens de Hyperverzinsel Theatertour op zondag en maandag tussen 14.00 en 16.00 uur. Ga mee door de tentoonstelling ‘Hyperrealisme, 50 jaar schilderkunst’ en breng met rijke fantasie de fotorealistische werken samen tot leven! De kunstwerken in de tentoonstelling zijn zo geschilderd dat het net foto’s lijken. Tijdens de Hyperverzinseltour ontdek je levensechte schilderijen met voorwerpen uit het dagelijks leven, zoals snoep, glimmende autobumpers en gebakken eieren. Meer weten? Bekijk dan de website van de Kunsthal.

Pluimage Festival | maandag 5 juni

Net buiten Rotterdam, maar daarom niet minder leuk: het Pluimage Festival! Op maandag 5 juni organiseert de Vreemde Vogel dit event voor de tweede keer. Het belooft wederom een dag te worden waarop je volop kunt genieten van lekker eten en drinken en fijne optredens. En van vogeltjes kijken natuurlijk. Voor kids is er daarnaast genoeg te doen bij de Vreemde Vogel. Wil je meer weten? Bekijk de website van het Pluimage Festival voor het volledige programma en de allerlaatste (!) toegangskaarten.

Parqiet, lunchen met kinderen in Rotterdam

Lunchen in Rotterdam | het hele weekend

En mocht het weer even tegenzitten, ga dan lekker lunchen met elkaar in één van de kindvriendelijke hotspots die Rotterdam rijk is. Inspiratie nodig? Bekijk hier het overzicht met de leukste kidsproof lunchplekken van Rotterdam.

Fotocredits kopfoto: Marco de Swart voor de Kunsthal.