Als je kindje met geen mogelijkheid het museum uit te krijgen is, dan weet je: dit museum is een succes. En dat was het precies, bij de expositie Superstraat in het Rotterdamse Wereldmuseum.

Superstraat: bovenaan onze to-do list

In 2019 opende Koningin Maxima de doe-expo Superstraat. Geschikt voor kindjes vanaf 6 jaar, dus toen Ruben eenmaal 6 was geworden stond Superstraat bovenaan onze to-do list. Achteraf gezien was het niet nodig om te wachten, want ook voor jongere kinderen is er genoeg te ontdekken, ze hebben alleen misschien net iets meer begeleiding nodig. Maar goed, op een zondagochtend vertrokken wij richting Veerhaven om Superstraat eens met eigen ogen te bekijken.

Superstraat

Een kijkje achter Rotterdamse voordeuren

Alleen de binnenkomst was al veelbelovend: je hebt namelijk alleen toegang tot Superstraat via een geheime deur. Super spannend dus als je net 6 bent. Eenmaal binnen waan je je in een echte Rotterdamse straat. Je hoort de stadse geluiden, de tram rinkelt in de verte en het is net of je buiten op straat loopt. Als je voor de raampjes staat, kun je al een beetje zien wat er binnen te ontdekken valt. Zo kun je boodschappen doen in de nieuwe winkel van Aga, binnenkijken bij mevrouw Muller die naar het verzorgingstehuis moet verhuizen en in de plakboeken van Amira zien hoe zij vanuit Syrië naar Nederland is gevlucht. Ik vond het heel leuk en leerzaam dat de doe-expo zo interactief en multicultureel is. Zo ziet het er niet alleen heel realistisch uit, ook voor kinderen is dit meteen een goede manier om te leren over alle culturen die Rotterdam rijk is.

De supermarkt in Superstraat

Superstraat is nog tot en met 2024 te bezoeken. Bekijk de website van het Wereldmuseum voor actuele openingstijden. Heb je een Rotterdampas? Dan heb je gratis toegang tot het museum.

Superstraat

Wereldmuseum, Willemskade 25, Rotterdam

Wil je weten welke Rotterdamse musea nog meer leuk zijn om te bezoeken met kids? Bekijk dan hier voor de leukste Rotterdamse musea voor kinderen.