Een regenachtige zondagochtend en twee jongetjes die écht even buiten moeten luchten. Wij besloten dat het de hoogste tijd was om naar Miniworld te gaan, vlakbij Rotterdam Centraal Station. En ik kan je één ding vertellen: deze overdekte miniatuurwereld was een regelrechte hit!

Miniworld in Rotterdam

We waren er nog nooit eerder bij Miniworld geweest, maar ik wist van de verhalen van vrienden al een beetje wat we konden verwachten: een miniatuurwereld en heel veel treinen. Ze hadden me alleen niet verteld dat het zo groot zou zijn. Echt, ik was positief verrast over de grootte van Miniworld en wat je er allemaal kunt zien. Zo telt Miniworld maar liefst liefst 27.000 bewoners, 19.000 lampjes, 7.000 bomen en meer dan 1.800 treinwagons. En de oplettende kijker zal al snel zien dat er ook hele bijzondere inwoners zijn, zoals Barbapappa en andere tekenfilm-figuren. Leuk om ze met kids te spotten, ze zijn soms heel goed verstopt! Daarnaast tref je aan de hekken knoppen aan die, door er op te drukken, allemaal weer iets in gang zetten. Lampjes die in een werkplaats gaan branden of stratenmakers die aan het werk gaan. 

Miniworld Rotterdam

Dag en nacht in Miniworld

In Miniworld wisselen dag en nacht elkaar af. Zo wordt het elke 24 minuten weer donker en gaan de lampjes aan. De jongens vonden dit fantastisch om te zien en ik vond het vooral knap dat alles zo in detail was uitgewerkt. Ook Rotterdam is er goed vertegenwoordigd: je overziet de stad van Diergaarde Blijdorp tot de Kralingse Plas en vanaf Centraal Station naar Zuid. “Kijk mama, daar is jouw kantoor!” riep Ruben zelfs toen hij ook het oude Shell-gebouw bij Hofplein spotte. 

Miniworld

Gratis toegang met de Rotterdampas!

Heb jij een Rotterdampas? Lucky you, want dan kun je eenmalig gratis naar Miniworld of je krijgt 50% korting op een abonnement. Normaal betaal je voor een toegangskaartje €11,95 per volwassene en €8,25 voor kinderen van 3 tot en met 11 jaar. Mooi meegenomen dus, die korting en wat ons betreft dus het ideale uitje op een regenachtige dag. 

Miniworld, Weena 745, Rotterdam

PS. Kleine Rotterdammer gaat regelmatig voor de Rotterdampas op stap. Lees ook de blogs ‘Met de Rotterdampas naar het Kinderboekenmuseum‘ of ‘Met de Rotterdampas naar de Ontdekhoek‘.