Wie gek is op zoetigheid moet eens langs bij foodbarsupplier Arzu, op de Bergweg in het oude noorden. Je vindt er de zaligste foodbars in alle kleuren van de regenboog. En dat niet alleen. Je kunt er ook heerlijk lunchen. En koffiedrinken. En werken. En pannenkoeken eten. Kortom, Arzu heeft het allemaal.

Koffie Arzu

Huiselijke sfeer bij Arzu

Veel ruimte is er niet, dus in het weekend zit het er al gauw vol. De huiselijke inrichting met oosters tintje zorgt voor warmte en gezelligheid. Er is een grote tafel waar je met de hele familie aan kunt zitten en ik zie er regelmatig gezinnen met jonge kinderen. Ik zit er graag, want de serene sfeer maakt een heleboel creativiteit in me los. Helaas kan ik de foodbars moeilijk weerstaan. Daar zit eigenlijk te veel suiker in – ik probeer op de lijn te letten – maar ze zijn veel lekker te lekker en bij elk kopje koffie krijg je er altijd een stukje bij. Dat laat je toch niet liggen?

Pancakes Arzu

Pannenkoeken

Natuurlijk zit ik er ook voor de menukaart, waar heerlijke bowls, belegde boterhammen en eiergerechten op staan. En stiekem ook voor de pannenkoeken! Een flinke lijst hebben ze hier. Steeds als er een bord met zo’n stapel pannenkoeken voorbijkomt, loopt het water me in de mond. Hier moest ik mijn jongens mee naartoe nemen! Voor de kinderen hebben ze een speciale kids pancake – dat zijn er twee in plaats van drie – met M&M’s en marshmallows. Op elke tafel staat daarnaast een fles karamelsaus om je pannenkoek nog lekker (en zoeter!) mee te maken. Ikzelf koos voor de hartige met spinazie en feta, want ja, ik probeer nog steeds op de lijn te letten. En uiteraard mochten de jongens na afloop nog een paar foodbars uitkiezen om mee naar huis te nemen.

Kortom: ben je een echte zoetekauw, dan is dit vast je nieuwe favoriete plek in het oude noorden.

Arzu, Bergweg 209a, Rotterdam