Zo’n plekje waarvan je denkt: hier wil ik elke week wel even koffie drinken. Dat is wat mij betreft De Kok en de Tuinman in het Rotterdamse Liskwartier!

Lekker lunchen bij De Kok en de Tuinman

Op een vrijdagmiddag kwam ik er voor het eerst om te lunchen met een bevriende ZZP’er. In een oude huishoudschool in Noord moest ik zijn, want in de oude lokalen is sinds april 2018 deze fijne hotspot gevestigd. Ik schaamde me een beetje dat ik er nog niet eerder was geweest, want deze hidden gem is echt een aanrader! De lunchkaart zag er al heel goed uit, maar de specials waren helemaal om je vingers bij af te likken. Tel daar een goede sfeer, lekkere koffie en een tip-top bediening bij op, dan weet je genoeg.

Ook met kids is het een feestje

Maar ja, dan volgt meteen de volgende vraag: is De Kok en de Tuinman ook leuk met kids? Om dat uit te vogelen, ging ik er een week later ontbijten met een vriendin en Ruben (6 jaar). Er is niet echt een kindermenu, maar er staan genoeg gerechten op de kaart waar je kids blij mee kunt maken. En dan heb ik zelfgemaakte taarten en cake nog niet eens genoemd. Voor de allerkleinsten is er speelgoed aanwezig en Ruben kon er tekenen. En kom je er met een kleiner kindje, dan zijn er kinderstoelen en een plek waar je je kleine kunt verschonen. Wel zo handig, nietwaar?

De Kok en de Tuinman met kinderen

Fijn terras bij De Kok en de Tuinman

Ik kan eerlijk gezegd niet wachten tot het zomer is, want achter het restaurant ligt een hele fijne tuin. Ik zie het voor me bij lekker weer: spelende kindjes buiten in de tuin en een koffietje met een scone erbij: niets meer aan doen!

De Kok en de Tuinman terras

De Kok en de Tuinman, Koningsveldestraat 14, Rotterdam